Gemeente Zevenaar


11-11-2008: Koninklijke Onderscheiding Toos Bus

Op dinsdag 11 november is mevrouw Toos Bus-Stolwijk gedecoreerd. Zij is door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar grote verdiensten voor de leefbaarheid en saamhorigheid in de buurtschap Ooy en de dorpskern Oud-Zevenaar.

Toos Bus (55) neemt na ruim 20 jaar afscheid als vrijwilliger van de RK Parochie St. Martinus in Oud-Zevenaar. Zij was lector en ging voor in vieringen, coördinator en lid van de groep die elke 6 weken het kerkgebouw schoonmaakt. Als lid van beleidsgroep liturgie hield ze zich bezig met de voorbereiding en organisatie van de vieringen. Vanaf 2001 was zij lid van het parochiebestuur, met als taakgebied de coördinatie en aansturing van de ± 150 vrijwilligers. Daarnaast was ze bestuurslid van de Katholieke Plattelandsvrouwen Organisatie en van de Dorpsraad Ooy. Als lid van de land- en tuinbouworganisatie LTO heeft zij zich ingespannen voor toekomstmogelijkheden voor jonge agrariërs, door de problematiek van de Rijnstrangen, boeren versus natuur, hoog op de agenda van de Provincie te krijgen.

De versierselen die bij deze benoeming horen, zijn uitgereikt door burgemeester De Ruiter tijdens de parochie-avond van de St, Martinusparochie op dinsdag 11 november 2008 in het schuttersgebouw aan de Babberichseweg 58 6905 JW Zevenaar.