Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste Klimaatneutraal Rijden Dag succesvol verlopen

BK-GAS compenseert ruim duizend ton CO2 bij Climate Neutral Group

Hoofddorp, 19 november 2008 - BK-GAS heeft aan Climate Neutral Group een cheque overhandigd voor de compensatie van 1.060 ton CO2. Dit is het resultaat van de eerste Klimaatneutraal Rijden Dag die op 4 september plaatsvond. Met het op 4 september gelanceerde ecoLPG-programma, kunnen autogasrijders zonder meerkosten klimaatneutraal autorijden. BK-GAS compenseert de CO2-uitstoot als gevolg van het verbruik van de getankte liters autogas door te investeren in projecten van Climate Neutral Group.

BK-GAS organiseerde op 4 september de eerste Klimaatneutraal Rijden Dag. Op deze dag compenseerde BK-GAS de CO2-uitstoot voor alle deelnemende automobilisten, ongeacht het soort brandstof (benzine, diesel of autogas). Veel automobilisten hebben gehoor gegeven aan de oproep om hun tankbon van die dag op te sturen en een slagzin af te maken. Het totaal aan ingezonden bonnen vertegenwoordigt omgerekend duizend ton CO2 uitstoot. Uit de deelnemers heeft BK-GAS drie Autogasrijders tot winnaar uitgeroepen die één jaar lang gratis BK-GAS krijgen aangeboden. Daarnaast hebben tien benzine- en dieselrijders gewonnen, voor wie één jaar autorijden klimaatneutraal wordt gemaakt. Don Spierenburg van Climate Neutral Group is verheugd met het behaalde resultaat: "Het initiatief van BK-GAS draagt niet alleen bij aan bewustwording van de klimaatcrisis, het is ook nog eens een concrete invulling van wat hard nodig is: het nemen van verantwoordelijkheid! Niet alleen erover praten, maar ook meteen in actie komen."

Vanwege het succes heeft BK-GAS besloten om de Klimaatneutraal Rijden Dag jaarlijks te organiseren. Jan Dirks, manager marketing bij BK-GAS: 'Wij hopen dat particulieren en bedrijven initiatieven nemen om volgend jaar nog meer te compenseren.' Volgend jaar wordt de dag georganiseerd op 12 juni 2009.

BK-GAS
BK-GAS B.V. is de pionier, marktleider en trendsetter in de markt voor autogas. De activiteiten van BK-GAS bestaan uit: het leveren van autogas aan ruim 600 verkooppunten in de Benelux, nieuwbouw, onderhoud en service van autogas afleverinstallaties én het ontwikkelen van marketing concepten voor autogas. BK-GAS is in 1954 opgericht onder de handelsnaam Bessel-Kok LPG in een tijd dat in Nederland ongeveer 1 op de 100 inwoners een auto bezat. Momenteel bedraagt het aantal personenauto's ongeveer 6,7 miljoen, waarvan zo'n 225.000 auto's gebruik maken van de brandstof autogas. BK-GAS heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan en de ontwikkeling van de autogasmarkt in Nederland en België.

Noot voor de redactie,