Ingezonden persbericht




Persbericht

Minister Klink koopt Cervarix® voor Rijksvaccinatieprogramma

Zeist, 19 november 2008 ­ Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft na zorgvuldige overweging besloten dat een vaccin wordt opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) voor de bescherming tegen baarmoederhalskanker. Dit vaccin is Cervarix van producent GlaxoSmithKline (GSK). Vanaf september 2009 is het vaccin via het RVP beschikbaar voor meisjes van 12 jaar. Bovendien worden alle meisjes in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 16 jaar begin 2009 via de GGD-en opgeroepen om zich te laten vaccineren.

"Dit is geweldig goed nieuws voor meisjes van 12 tot 16 jaar ", zegt Dr. Rudolf van Olden, Medisch Directeur van de Nederlandse vestiging van GlaxoSmithKline. "Voor hen is de bescherming nu officieel geregeld in het publieke gezondheidssysteem".

Wat zijn nu overigens de mogelijkheden voor vrouwen van 17 jaar en ouder? Dr Rudolf van Olden: "Zij hebben ook belang bij bescherming van hun gezondheid door vaccinatie. Want elke vrouw die seksueel actief is, kan het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, telkens opnieuw oplopen.1, 2 Op advies van de Gezondheidsraad biedt de overheid de vaccinatie aan aan meisjes tot en met 16 jaar. Vrouwen van 17 jaar en ouder dienen zelf een afweging te maken in samenspraak met de huisarts, gynaecoloog of gespecialiseerd vaccinatie centrum."

Baarmoederhalskanker
Wereldwijd is baarmoederhalskanker na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. In Europa overlijdt elke 18 minuten een vrouw aan deze ziekte.3 Het HPV is de belangrijkste veroorzaker van baarmoederhalskanker. Het wordt in ruim 70% van de gevallen veroorzaakt door een van de twee hoogrisico HPV-types, namelijk HPV 16 en HPV 18.4 Jaarlijks zijn er in Nederland zo'n 600 ziektegevallen en overlijden er 200 à 250 vrouwen aan de ziekte. Volgens de Gezondheidsraad kan door vaccinatie dat aantal met de helft dalen.

Cervarix: langdurige bescherming tegen baarmoederhalskanker Het vaccin is speciaal ontwikkeld voor een langdurige bescherming tegen baarmoederhalskanker. Langdurige bescherming is mogelijk dankzij een speciaal ontwikkelde gepatenteerde hulpstof of adjuvans. Deze hulpstof zorgt ervoor dat de afweerreactie sterker is. Oftewel, het lichaam maakt meer antistoffen aan en dit leidt tot een betere en langdurigere bescherming tegen baarmoederhalskanker.6 "GlaxoSmithKline is er trots op samen met de Nederlandse overheid bij te kunnen dragen aan een verdere reductie van baarmoederhalskanker." zegt Dr. Rudolf van Olden van GlaxoSmithKline.

Over GlaxoSmithKline
GlaxoSmithKline behoort tot de leidende, innovatieve farmaceutische en healthcare bedrijven in de wereld. Het is de bedrijfsmissie van GSK om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren door hen in staat te stellen een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven.

//// Einde persbericht ////

Voor nadere inlichtingen:

Angela Waterval-Overbeek, apotheker
Manager Media & Press Relations
GlaxoSmithKline BV
030 ­ 6938408

Referenties


1. Grainge MJ, Seth R, Guo L, et al. Cervical human papillomavirus screening among older women. Emerg Infect Dis. 2005;11:1680-5.

2. Skinner SR, Garland SM, Stanley MA, Pitts M, Quinn MA: Human papillomavirus vaccination for the prevention of cervical neoplasia: is it appropriate to vaccinate women older than 26? Med J Aust 2008;188:238-242..

3. Arbyn M, Raifu A, Autier P, Ferlay J. Burden of cervical cancer in Europe: estimates for 2004. Ann Oncol. 2007;18:1708-15.

4. Muñoz N, Bosch FX, Castellsagué X, et al. Against which human papillomavirus types shall we vaccinate and screen? The international perspective. Int J Cancer. 2004;111:278-85.
5. SmPC Cervarix® (1B tekst)

6. Giannini SL, Hanon E, Moris P, et al. Enhanced humoral and memory B cellular immunity using HPV16/18 L1 VLP vaccine formulated with the MPL/aluminium salt combination (AS04) compared to aluminium salt only. Vaccine. 2006;24:5937-5949


---- --