Nijmeegse cafés zetten massaal de asbakken terug


NIJMEGEN, 20081118 -- Nijmeegse cafés zetten massaal de asbakken terug op de bar. Op de dag dat in de cafés in Den Bosch de asbakken terug gingen op de bar kwamen zo'n 50 Nijmeegse cafébazen bijeen in café Goesting.

Actieleider William Janssen van de stichting Red de Kleine Horeca en cafébaas in Nijmegen hield zijn betoog tegen het rookverbod:

'De horeca is een melkkoe welke uitgemolken is en dit rookverbod gaat de koe slachten. Den Haag is doof voor de noodkreten van de kleine cafés. We willen vrij zijn in de keuze of we nu wel of niet roken toelaten. Die keus is ons ontnomen. In vele EU landen hebben de cafés wel de keus. Dus waarom hier niet.'

Op een eenling na besloten alle café eigenaren m.i.v. 19 november de asbakken terug te zetten op de bar. Nijmegen steunt hierbij openlijk de collega's in Den Bosch en de vele andere steden welke zich al tegen het rookverbod gekeerd hebben. Op 29 november vind er op het Malieveld in Den Haag een landelijke manifestatie plaats tegen het rookverbod.





Ingezonden persbericht