Persoonlijk Leeftijdsplan


Auteur: Willem Razenberg

BENEDEN LEEUWEN, 20081119 -- In zijn derde boek Persoonlijk Leeftijdsplan laat de trainer en coach Willem Razenberg zien hoe je een loopbaanplan kunt opstellen dat rekening houdt met je leeftijd en ervaring.

De meeste mensen hebben rond hun vijfendertigste de basis gelegd voor hun kennis en vaardigheden. Ook hebben ze geleerd hoe ze hier maatschappelijk gebruik van kunnen maken. Langzaam slaat echter de twijfel toe: Is dit alles? Is dit wat ik wil? De blinde gedrevenheid maakt plaats voor bezinning.

Het boek Persoonlijk Leeftijdsplan voert de 35 plusser langs onderwerpen als: generaties en levensfasen, stress en burn-out, wat doe ik het liefst en welk werk past het best bij mij? Het is een nuttig instrument ter voorbereiding van het eerstvolgende loopbaangesprek met de werkgever. Ook voor de werkgever bevat het veel nuttige informatie. Zo is er aandacht voor de vraag hoe je de oudere, ervaren medewerker aan je kunt binden. Ook biedt het boek inzicht in de vooroordelen over ouderen en over de winst van ervaring.

De schrijver Willem Razenberg zegt geen woord te veel. Hij voert de lezer langs korte beschouwingen die uitmonden in vijftig vragen. Met deze vragen en de vele praktische checklisten bewijst de schrijver zijn jarenlange ervaring als trainer en coach. U kunt dit werkboek bestellen bij: www.persoonlijk-leeftijdsplan.nl