Persbericht

Adobe breidt samenwerking met SAP uit
SAP versterkt bedrijfsapplicaties met Adobe Flash Platform

Amsterdam, 19 november 2008 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) breidt zijn samenwerking met SAP AG uit om bedrijven wereldwijd te helpen rijkere bedrijfsapplicaties te bouwen. Met de laatste vernieuwingen aan het SAP NetWeaver®-technologieplatform wil SAP ontwikkelaars in staat stellen om gebruik te maken van Adobe® Flash®- en Adobe® Flex®-componenten met de Web Dynpro-omgeving. Hierdoor kan datavisualisatie in SAP®-applicaties worden toegevoegd, waarmee klanten de flexibiliteit van hun zakelijke activiteiten kunnen verhogen.

Door belangrijke elementen van het Adobe Flash Platform in zijn bedrijfsoplossingen op te nemen, wil SAP klanten een concurrentievoordeel bieden met sterke, interactieve en expressieve interface-mogelijkheden. Deze verbeteren de productiviteit en maken het mogelijk om sneller beslissingen te nemen.

"Integratie van Adobe's tools voor het ontwikkelen van applicatie-interfaces met de kracht van Web Dynpro biedt SAP veel voordelen. SAP gaat een belangrijke rol vervullen in de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties die de flexibiliteit van zakelijke activiteiten verhogen en werknemers helpen bij het effectief stroomlijnen van processen en informatie", zegt Sanjay Katyal, vice president Global Ecosystem & Partner Group bij SAP. "Onze samenwerking met Adobe onderstreept SAP's toewijding aan de ecosysteem-strategie. Deze samenwerking houdt in dat we klanten toegevoegde waarde bieden middels een betere samenwerking met partners. Met de integratie van deze oplossingen wil SAP meer gebruiksvriendelijke applicaties leveren voor kenniswerkers en de tijd verkorten die benodigd is voor het verzamelen, analyseren en verwerken van informatie."

Web Dynpro is de ontwikkelstandaard voor gebruikersinterfaces voor alle interne ontwikkelingen bij SAP om bedrijfsapplicaties te creëren en uit te breiden. Adobe Flash- en Adobe Flex-componenten in combinatie met Web Dynpro zorgen ervoor dat ontwikkelaars applicaties kunnen verbeteren. Dit kan met behulp van voorgebouwde Flex-componenten of met zelf in Adobe Flex Builder(TM) ontwikkelde componenten. De resultaten zijn rijke en aantrekkelijke webgebaseerde ervaringen, waarin informatie eenvoudig te begrijpen is en content dynamisch wordt weergegeven.

"Het beschikbaar stellen van het Adobe Flash Platform voor SAP-ontwikkelaars biedt enorme mogelijkheden voor de toekomst van de belangrijkste bedrijfsapplicaties", zegt David Wadhwani, general manager en vice president van de Platform Business Unit bij Adobe. "We zijn verheugd om samen met SAP bedrijven wereldwijd in staat te stellen de gebruikerservaring te verbeteren en kritische, op bedrijfsdata gebaseerde beslissingen, te versnellen."

De uitgebreidde samenwerking maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking met SAP. De SAP Interactive Forms-software van Adobe wordt wereldwijd inmiddels door meer dan 1.000 SAP-klanten ingezet. Dit om de adoptie te versnellen en de productiviteit te verbeteren van op formulier-gebaseerde processen in SAP-applicaties. Verder is Adobe Flex geïntegreerd met de SAP NetWeaver Visual Composer tool om rijke en interactieve gebruikerservaringen te creëren.

Het Adobe Flash Platform stelt ontwikkelaars van bedrijfsapplicaties in staat om snel webapplicaties te ontwerpen en ontwikkelen die consistent draaien op verschillende besturingssystemen en in verschillende browsers. De uitgebreide datavisualisatie-mogelijkheden van het platform zorgen ervoor dat het mogelijk is krachtige beslissingsondersteunende applicaties te ontwikkelen, waarmee grote hoeveelheden data verwerkt kunnen worden. Bedrijfsprocesapplicaties die bedrijfsprocessen ondersteunen kunnen nu worden gestroomlijnd in een single page-ervaring die de bruikbaarheid en productiviteit verhoogt. Met zijn consistente runtime-capaciteiten en meer dan 98 procent penetratie van desktops met internetverbinding wereldwijd, verlaagt Adobe Flash Player de kosten die gepaard gaan met softwareonderhoud en -upgrades.