Gemeente Overbetuwe


Kennisgeving startnotitie MER Park Lingezegen

---

logo park Lingezegen

De raad van de gemeente Overbetuwe maakt, gelet op artikel 7.12 Wet milieubeheer, bekend dat met ingang van 20 november tot en met 31 december 2008 de startnotitie MER (Milieu-effectrapport) Park Lingezegen voor iedereen ter inzage ligt. In het kader van de voorbereiding van het MER treedt de gemeenteraad van Overbetuwe mede namens de gemeenteraad van Lingewaard op als coördinerend bevoegd gezag.

Park Lingezegen

Park Lingezegen is een park in aanleg voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners tussen Arnhem-Zuid, Nijmegen-Noord, Elst en Bemmel. Het park biedt ruimte aan mens, water, landbouw en natuur. Park Lingezegen is een initiatief van de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Overbetuwe en Lingewaard, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, het Waterschap Rivierenland en Staatsbosbeheer. Voor meer informatie over Park Lingezegen verwijzen wij u naar www.parklingezegen.nl.

Startnotitie MER

Om Park Lingezegen te kunnen realiseren, moet een MER opgesteld worden. In het MER worden op een samenhangende en objectieve wijze de milieugevolgen van de aanleg en de inrichting van Park Lingezegen beschreven.

De startnotitie die nu ter inzage ligt beschrijft op hoofdlijnen wat de inhoud van het MER zal zijn. Oftewel, wat er onderzocht zal worden. Als het MER voor Park Lingezegen klaar is, zullen de gemeenteraden van Lingewaard en Overbetuwe de intergemeentelijke structuurvisie en verschillende bestemmingsplannen voor Park Lingezegen vaststellen. Het MER zal daarbij als onderbouwing gebruikt worden.

Waar kunt u de startnotitie MER inzien?

Van Gedeputeerde Staten van Gelderland, die in het kader van project Park Lingezegen als initiatiefnemer optreden, ontvingen wij op 30 oktober 2008 de startnotitie MER Park Lingezegen. Van 20 november tot en met 31 december 2008 kunt u de startnotitie inzien op de volgende locaties. Houdt u daarbij rekening met de openingstijden van de gebouwen/instanties.

* Provincie Gelderland in de bibliotheek van het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur). Het Huis der Provincie is gesloten op 29, 30 en 31 december 2008.
* Gemeentewinkel van de gemeente Lingewaard, Raadhuisplein 1 te Huissen (maandag van 8.30 tot 19.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30uur).
* Informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst, Dorpstraat 67 te Elst (maandag t/m woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur) en receptie locatie Andelst, Europaplein 1 te Andelst (maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur).

De startnotitie is hier ook digitaal in te zien.

Hoe kunt u reageren?

U kunt de gehele inzagetermijn uw zienswijze geven over richtlijnen voor de inhoud van het MER (op grond van artikel 7.14 van de Wet milieubeheer). U kunt naar keuze schriftelijk (maar niet per e-mail) of mondeling uw zienswijze geven.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u tot en met 31 december 2008 sturen aan:

Gemeenteraad Overbetuwe
Postbus 11
6660 AA Elst.

Mondeling kunt u ook tot en met 31 december 2008 reageren. U kunt daarvoor een afspraak maken met mevrouw M. van Gent, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0481) 36 21 85.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na afloop van de inspraakprocedure bundelt de gemeente Overbetuwe alle reacties en stuurt die naar de commissie mer. De commissie mer krijgt, direct na sluiting van de inspraakprocedure, 3 weken de gelegenheid om haar advies voor de richtlijnen voor het MER op te stellen. De gemeenteraden van Lingewaard en Overbetuwe zullen met dit advies de richtlijnen vaststellen waar het MER aan moet voldoen. Daarna kan het Milieu-effectrapport (MER) worden opgesteld.

De raad van Overbetuwe,

de griffier,

drs. A.J. van den Brink

de voorzitter,

E. Tuijnman