Uitnodiging boekpresentatie Fiscalist achter de schermen vandaan

14/11/2008 13:48

Ernst & Young

Uitnodiging boekpresentatie

Fiscalist achter de schermen vandaan

49 interviews met topfiscalisten, politici en andere

betrokkenen bij wereldwijde belastingstromen

Van de hand van Aertjan Grotenhuis, fiscaal journalist

Wanneer: donderdag 20 november, 11.00 uur

Waar: Den Haag, Perscentrum Nieuwspoort, zaal Wandelganger II

Lange Poten 10 (Parkeergarage Stadhuis/Spui)

Programma:


- Overhandiging van het boek aan Jan Kees de Jager, staatssecretaris van Financiën


- Reactie van de staatssecretaris


- Korte discussie over de belangrijkste in het boek gesignaleerde trends, o.l.v

Marnix van Rij, partner Ernst & Young


- Informele afsluiting met een broodje

Aanwezig: Kees van Boxel, voorzitter Ernst & Young Belastingadviseurs LLP (opdrachtgever), Aertjan Grotenhuis (auteur) alsmede personen van wie in het boek een portret is opgenomen zoals leden van de Tweede Kamer, vertegenwoordigers van de Belastingdienst, tax directors en overige betrokkenen.

Aanmelden: Door middel van een mailbericht aan Dirk van der Lit (dirk.van.der.lit@nl.ey.com). Hij is tevens bereikbaar voor eventuele vragen op

06 2125 1039.

Over het boek

'Fiscalist achter de schermen vandaan' belicht onder meer de achtergronden bij handhavingsconvenanten, het tax control framework en actuele kwesties die spelen rond de belastinggrondslag, de renteaftrek en private equity. Daarmee is de schijnwerper ook voortdurend gericht op de fiscale concurrentiekracht van Nederland. Dat is niet alleen voer voor specialisten, het biedt tevens een boeiende blik achter de schermen van de fiscale functie van het multinationale bedrijfsleven. Daarover hebben meerdere betrokkenen zich in de publiciteit al uitgelaten. De meerwaarde van dit boek is dat het nu ook de meest betrokken professionals binnen die ondernemingen zelf, namelijk de tax directors, een stem in de discussie biedt. Aertjan Grotenhuis is erin geslaagd om in 49 interviews belangrijke spelers op fiscaal terrein in Nederland op openhartige en in veel gevallen tevens zeer persoonlijke wijze aan het woord te laten.