Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 17 november 2008

UvA-wetenschappers presenteren onderzoek naar antihomogeweld

Gepubliceerd op 17 november 2008

Wetenschappers Laurens Buijs en Jan Willem Duyvendak van de Universiteit van Amsterdam (UvA) presenteren op donderdag 20 november de resultaten van een onderzoek naar antihomoseksueel geweld. Ze geven met de studie, die in opdracht van de gemeente Amsterdam is uitgevoerd, antwoord op vragen over motieven van daders, de omvang van het geweld en de pleegplaatsen in de hoofdstad.

Voor het onderzoek zijn daders geïnterviewd, dossiers van politie, reclassering en rechtbank bestudeerd, gesprekken gehouden met jongeren die tot risicogroepen behoren en vragenlijsten afgenomen onder Amsterdamse scholieren. De Amsterdamse wethouder van Diversiteit Freek Ossel, voorzitter van COC Amsterdam Dennis Boutkan en de commissaris Diversiteit van het politiekorps Amsterdam-Amstelland Leo Wilde zijn ook aanwezig bij de persconferentie op het Amsterdamse stadhuis.

Onderzoeker Laurens Buijs van de Amsterdam School for Social science Research deed het onderzoek onder begeleiding van hoogleraar Sociologie Jan Willem Duyvendak en UvA-docent Homo/lesbische studies Gert Hekma. Uitgeverij Amsterdam University Press geeft het boek Als ze maar van me afblijven. Een onderzoek naar antihomoseksueel geweld in Amsterdam 4 december uit.