www.zorgleefplanwijzer.nl ondersteunt implementeren van zorgleefplan

20/11/2008 11:51

Sting, Beroepsvereniging van de Verzorging

Utrecht, 18 november - www.zorgleefplanwijzer.nl is online. Het is de startsite voor het implementeren en werken met zorgleefplannen. Teamleiders en verzorgenden kunnen hier terecht voor informatie en het leren van elkaars ervaringen. Organisaties in de ouderenzorg willen vraaggerichte zorg bieden en hun cliënten ondersteunen bij het voeren van de regie over hun eigen leven. In een individueel zorgleefplan beschrijven zorgverleners namens de cliënt hoe hij wil leven en op welke zorg en ondersteuning hij daarbij kan rekenen. Natuurlijk is even wennen aan deze nieuwe werkwijze. Want hoe werk je met zorgleefplannen, wat is daarvoor nodig en wat verandert er precies?

Ondersteund door Zorg voor Beter nam Sting, de Landelijke Beroepsvereniging Verzorging, het initiatief voor www.zorgleefplanwijzer.nl. Het is de eerste site die zich helemaal richt op informatie rond het zorgleefplan (ZLP). Van algemene informatie tot informatie over hoe je een ZLP kunt implementeren. Een behoeftepeiling onder teamleiders, EVV'ers en verzorgenden maakte duidelijk dat zij op zoek zijn naar achtergrondinformatie over het ZLP, dat zij kennis en ervaring willen uitwisselen en dat ze gebruik willen maken van praktijkvoorbeelden, tips en werkmethodes. Aan die behoefte komt zlpwijzer.nl tegemoet.

Forum voor vragen en uitwisseling

Sting werkt samen met zorgorganisaties die al bezig zijn met de invoering van het ZLP. www.zorgleefplanwijzer.nl vindt niet opnieuw het wiel uit, maar bundelt de beschikbare informatie. Daardoor ontstaat een zo compleet mogelijk beeld over het werken met het ZLP en wordt duidelijk dat het ZLP geen papieren exercitie is, maar het sluitstuk van een cultuuromslag. De nadruk ligt op de praktijk, want daar moet het gebeuren. Bezoekers van de site kunnen bij een forum hun vragen voorleggen aan collega's en een aantal deskundigen. Wie zich bij zorgleefplanwijzer.nl registreert als gebruiker ontvangt regelmatig een e-nieuwsbrief en blijft op de hoogte van nieuwe toevoegingen op de site.





http://www.zorgleefplanwijzer.nl