Politiebond ACP

20 november 2008

Levensloop en arbeidsongeschiktheid

Door: Francis van Duren

Vandaag is tijdens het overleg met de minister (CGOP) onder andere gesproken over het ondewerp levensloop en arbeidsongeschiktheid. ACP: arbeidsongeschikte collega's moeten ook gebruik kunnen maken van hun levensloop geld.

ACP: arbeidsongeschikte collega's moeten ook gebruik kunnen maken van hun levensloop geld.

Enige tijd geleden heeft de minister een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin zij aangaf geen oplossing te hebben voor de levensloopuitkeringen van (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte collega's. Dit heeft te maken met de wetgeving omtrent
(arbeidsongeschiktheids)uitkeringen in ons land.

Voorstel ACP
Vandaag in het landelijk overleg met de minister heeft de ACP nog een laatste poging gedaan om recht te doen aan de (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte collega's zodat zij ook kunnen beschikken over hun levensloopgelden. De ACP heeft een voorstel ingebracht waarin het mogelijk is om de iTBF alsnog ter beschikking van de collega te laten komen. Het voorstel is een technisch verhaal. Het komt erop neer dat het uitbetaalde geld alsnog ingezet kan worden voor het doel waarvoor het is afgesproken, namelijk: eerder stoppen met werken.

De minister wil dit voorstel bestuderen. Ze is het met ons eens dat wij alle mogelijkheden moeten onderzoeken. Zij zal haar reactie op korte termijn terugkoppelen in het landelijk overleg (CGOP). Wil jij over dit onderwerp op de hoogte blijven? Houdt dan onze website in de gaten.

---