PvdA Rotterdam


PvdA vraagt om beter aanpak homo-geweld

Do 20 Nov 2008 - Redactie
PvdA vraagt om beter aanpak homo-geweld

Vandaag stelde PvdA-raasdlid Peggy Wijntuin geweld tegen homos aan de kaak. Uit een rapportage van het ministerie van Binnenlandse Zaken is namelijk gebleken dat in Rotterdam bijna nooit aangifte wordt gedaan van geweld tegen homos. In Amsterdam is in de onderzochte periode van een half jaar maar liefst 10x zoveel aangifte gedaan.

Wijntuin vindt dat een kwalijke zaak. Het aantal aangiftes houdt verband met het gevoerde beleid. Politieregios met een actief discriminatiebeleid kennen een hoger aantal geregistreerde incidenten. De aangiftebereidheid is er groter, incidenten worden door politiepersoneel eerder opgepakt en herkend als discriminatoir, zo weet Wijntuin.

De burgemeester erkende de kritiek en gaf Wijntuin haar zin toen zij aandrong op een evaluatie van het beleid. Daarbij wil hij ook de suggesties van Wijntuin meenemen om aangifte mogelijk te maken via internet en het actief opzoeken van homos die wellicht met geweld te maken hebben gehad. Wijntuin is verheugd: Nu staat de aanpak van hatecrimes weer waar zij thuishoort, boven op de politieke agenda.