Nieuwe 'koksopleiding op maat' van start bij ROC van Amsterdam

18/11/2008 12:47

ROC van Amsterdam

Vrijdag 21 november wordt het officiële startschot gegeven voor de speciale 'koksopleiding op maat' bij het team Koken en Gastheerschap van de Hotelschool van het ROC van Amsterdam. Publieke instanties, kenniscentra en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben samen met het ROC van Amsterdam de krachten gebundeld om re-integratie van werkloze volwassenen tot een succes te maken en tegelijkertijd de tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken. Het bijzondere is de intensieve betrokkenheid en samenwerking van alle partijen bij het realiseren van deze maatwerkopleiding. De kick off vindt plaats op vrijdag 21 november om 14:30 uur aan de Da Costastraat 91 in Amsterdam.

Bieden van arbeidsperspectief

De basis-koksopleiding (niveau 2 MBO-opleiding) is in het leven geroepen om werkloze volwassenen met én zonder uitkering een kans te geven weer actief deel te nemen in de maatschappij waarbij hen nieuw arbeidsperspectief geboden wordt. Om de kans op succes te vergroten worden de deelnemers vanuit diverse richtingen ondersteund door onder andere CWI, DWI, UWV, SVH, KHN en Kenwerk. Zo geeft DWI een garantie voor behoud van uitkering wanneer een deelnemer een stageplaats heeft gevonden en zorgt Kenwerk voor extra begeleiding op locatie.

Studenten kunnen zich op vier momenten in het jaar inschrijven.

Voortvarend gestart

De eerste lichting is sinds 6 november voortvarend van start gegaan. De groep bestaat uit 15 enthousiaste en gemotiveerde studenten, allen met een verschillende achtergrond. Tijdens de

kick off zorgen zij voor een culinaire presentatie.

Ook zal er een symbolisch convenant worden ondertekend door de betrokken partijen.

Sprekers

Tijdens de kick off zal Theo van der Donk van het ROC van Amsterdam (Voorzitter Werkmaatschappij Centrum, waaronder de Hotelschool) spreken over de maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderwijsinstelling, verschuiving van de doelgroepen en onderwijs op maat. Gijsbert Bianchi van de Koninklijke Horeca Nederland (Voorzitter Sector Restaurants) zal spreken over de behoefte van de arbeidsmarkt en de samenwerking met de ROC's. Vervolgens gaat Rolph Dols van het CWI (Landelijk Klantgroep Manager Werkgevers Diensten) in op de afstemming tussen de publieke en private sector.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot één van de 42 roc's die ons land telt.





http://www.rocva.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (