Gemeente Werkendam
BR>

Wethouder Begemann gaat volleyballen met kinderen

Vorig jaar is in de gemeente Werkendam het BOS-project Vrijblijven(d) Sporten van start gegaan. BOS staat voor Buurt, Onderwijs en Sport. Dit is een programma dat gericht is op het verkleinen van achterstanden van jongeren, in dit geval op het terrein van sporten en bewegen. Wethouder Begemann levert hier een bijdrage aan door op 21 november vollyballes te geven aan kinderen...

Het project Vrijblijven(d) Sporten is gericht op de basisschooljeugd van vier tot twaalf jaar. Binnen het project wordt aandacht besteed aan het bevorderen van een gezonde leefstijl (voeding) en het stimuleren van sport- en bewegingsactiviteiten. Hiervoor maakt de gemeente Werkendam gebruik van de diensten van een sportmedewerker van Sportservice Noord-Brabant. Ter ondersteuning van het bewegingsonderwijs op de basisscholen heeft Sportservice specifieke lesmaterialen ontwikkeld. Deze kunnen gebruikt worden bij de sportkennismakingslessen. In totaal zijn er negen sporten geselecteerd die tijdens de vierjarige BOS-periode aan bod komen. Ieder schooljaar wordt op elke school aan vier sporten speciale aandacht geschonken.

Wethouder Begemann wil graag zelf een keer meemaken hoe het er tijdens zon sportkennismakingsles aan toe gaat. Hij is daarom op vrijdagmiddag 21 november te gast in Dussen. Aangezien de heer Begemann in zijn vrije tijd actief volleyballer is, geeft de wethouder die middag in sportzaal De Fuik volleyballes aan ruim dertig kinderen uit de groepen vijf tot en met acht van basisschool De Peppel.