Gemeente Hilversum

Kruising Loosdrechtseweg/Gijsbrecht en route Hilversum - 's-Graveland weer open

publicatiedatum: donderdag 20 november 2008

Ongeveer op hetzelfde moment dat de gemeente Hilversum bij het Den Uylplein een feestje viert rond de officiële opening van de Ring Noord, worden vrijdagmiddag 21 november aan de andere kant van Hilversum de laatste verkeersbelemmeringen opgeheven. Aan het eind van de middag wordt het kruispunt Loosdrechtseweg/Gijsbrecht van Amstelstraat na acht weken herinrichting weer opengesteld.

Tegelijkertijd zijn de werkzaamheden van Natuurmonumenten op de Leeuwenlaan in 's-Graveland ook zover gevorderd dat autoverkeer op de route tussen Hilversum en 's-Graveland over de 's-Gravelandseweg en de Leeuwenlaan weer normaal mogelijk is. De afrondende werkzaamheden kunnen volgende week vanaf de kant van de fietspaden worden verricht.

Loosdrechtseweg krijgt voorrang
Op de vernieuwde kruising van de Loosdrechtseweg met de Gijsbrecht van Amstelstraat wijzigt de voorrang. De radiaal Loosdrechtseweg krijgt, net als de Neuweg en de Bosdrift, voorrang op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Die nieuwe voorrangssituatie speelt met name een rol in de avond- en nachturen, want de kruising blijft geregeld met verkeerslichten. Voor het autoverkeer dat op de Gijsbrecht vanaf de oostkant de kruising nadert, zijn de voorsorteerstroken anders ingericht. Autoverkeer rechtdoor wordt gecombineerd met het autoverkeer linksaf richting Loosdrecht. Autoverkeer de Loosdrechtseweg op richting Vaartweg krijgt een aparte rechtsafstrook. Op de kruising krijgen de fietsers tegelijk groen.

In januari verder
Op de Loosdrechtseweg-Noord is het riool vervangen tot de aansluiting van Bilderdijklaan. In de tweede week van januari gaat het werk daar verder in de richting van de Bodemanstraat.