Gemeente Zederik


Beperkte uitgifte ontheffingen inrijdverbod Kanaaldijk

De verplichte rijrichting voor de Kanaaldijk, waarbij het tussen 16.00 en 19.00 uur niet toegestaan is om vanaf Hei- en Boeicop in de richting van Meerkerk te rijden, heeft spijtig genoeg ook gevolgen voor inwoners die gewoon zijn via de Kanaaldijk 's avonds naar huis te rijden.
Om deze overlast enigszins te beperken is voor de direct aanwonenden van de Kanaaldijk een ontheffing afgegeven door het Waterschap Rivierenlanden.

De beperkte uitgifte is bewust gekozen. Immers, wanneer er (te) veel automobilisten ontheffing hebben, wordt het aantal auto's dat doorrijdt te groot. Het "sluipverkeer" zou daarmee onbedoeld de indruk krijgen, dat er toch door gereden mag worden. Om die verkeerde indruk, richting de sluipers, niet te wekken, blijft de uitgifte van ontheffingen dus beperkt tot de Kanaaldijk zelf.

Wij realiseren ons dat dit vervelend is, maar hopen dat u begrip kunt opbrengen voor dit standpunt. De proef is per slot van rekening heel belangrijk voor de aanpak van het sluipverkeer. Om verdere stappen daarin te kunnen nemen, moet eerst de proef worden uitgevoerd. Dit is uiteindelijk in het belang van de inwoners van Zederik, die daardoor zelf helaas ook drie weken overlast van ervaren.