Senternovem


21-11-2008 | People - Nederlandse resultaten uitwisseling onderzoekers in Marie Curie-programma

De International Researchers Staff Exchange Scheme (IRSES) is een nieuwe actie in het Marie Curie-programma. De call is voor het eerst gepubliceerd in november 2007 en biedt een interessante mogelijkheid voor onderzoeksinstellingen om een samenwerkingsverband met instellingen in derde landen op te zetten of te versterken. IRSES is gericht op het uitwisselen van staf met onderzoeksinstellingen in landen waar de Europese Commissie een wetenschappelijk en technologisch verdrag mee heeft afgesloten (zoals Zuid-Afrika, Rusland) of buurlanden van de Europese Unie (zoals Marokko, Tunesië).

Van de in totaal 73 ingediende voorstellen in de call van 2008, hebben 59 voorstellen de drempels voor evaluatie gehaald. Al deze 59 voorstellen zijn ook gefinancieerd. De Nederlandse slaagkans lag hierbij op 87,5 procent, wat hoger is dan het EU-gemiddelde van 82 procent. In de 59 gefinancierde projecten zijn er in totaal 340 deelnemers. Nederland heeft 7 deelnemers, waarmee Nederland een 5de plek in Europa heeft behaald. Nederlandse universiteiten gaan in de toegekende IRSES-projecten staf uitwisselen met onderzoeksinstellingen in Canada, Zuid-Afrika, China, Australië, India en Egypte.

De volgende call voor IRSES wordt gepubliceerd op 25 november en sluit 27 maart 2009. De call en de nodige documentatie kunt u vinden op de website van CORDIS.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de Marie Curie-adviseurs.
E: mariecurie@egl.nl
T: 070-373 52 50