Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 21-11-2008

Drie aanhoudingen in horecagebied

TILBURG: Rond 02.00 uur hield de politie twee mannen aan voor
openlijke geweldpleging op de Heuvelring. Even daarvoor meldde een beveiliger van een horecagelegenheid had er gevochten werd op straat. Het was tot meerdere confrontaties gekomen op onder andere het Stadhuisplein en de Paleisring. De politie vatte de twee groepen op de Heuvelring in de kraag. Er waren twee personen met zichtbaar letsel. Van twee 19-jarige mannen uit Venray is aangifte opgenomen. Ze hadden beiden letsel in het gezicht. Een van hen is korte tijd buiten bewustzijn geweest door de mishandelingen.
De politie hield uit beide groepen een persoon aan. Het gaat om een 19-jarige Tilburger en een 19-jarige man uit Venray. Ze zijn
ingesloten op het politiebureau. De politie nam van meerdere getuigen verklaringen op.

De politie hield vrijdag om 03.45 uur een 35-jarige man uit Tilburg aan, nadat deze in beschonken toestand mensen lastig viel. Hij wilde niet vertrekken en had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij is met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden voor vernieling

TILBURG: Een getuige meldde vrijdag even na 03.30 uur dat een aantal jongeren met een verkeerspaal rondliepen in de omgeving van de Spoorlaan. De politie trof de 18-jarige man uit Maastricht en een 19-jarige man uit Den Bosch aan op de Gasthuisring. In eerste
instantie verklaarden de twee dat ze het bord hadden gevonden, maar bekenden later het vernield te hebben. De politie heeft van hen en van een getuige een verklaring opgenomen. Op vrijdagochtend zijn de twee in vrijheid gesteld.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Personeel van een winkel aan de Broekhovenseweg betrapte donderdagavond een 51-jarige man uit Tilburg op winkeldiefstal. De man trachtte met medeneming van etenswaar en tijdschriften de winkel te verlaten en werd aangehouden. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man bekende tijdens verhoor en is na betaling van een schikking van 130,- in vrijheid gesteld.

Op vrijdagmorgen werd om 09.00 uur melding gemaakt van een winkeldief in een winkel aan het Pater van den Elsenplein. Een 42-jarige
Tilburger had geprobeerd met medeneming van etenswaren ter waarde van ruim 14,- de kassa te passeren. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de man met een schikking van 160,- in vrijheid gesteld. Hij gaf de diefstal toe.

Vrouw aangehouden voor fraude

TILBURG: De politie hield donderdagavond een 21-jarige vrouw uit Hulst aan in een bankfiliaal aan de Heuvelring. De 21-jarige vrouw wilde onder een valse naam een pas voor een bankrekening aanvragen. Ze kon echter geen identiteitsbewijs tonen. De bank nam contact op met de tenaamgestelde van de rekening. Deze vrouw kwam naar de bank en identificeerde zich. Bankpersoneel alarmeerde de politie, die de vrouw uit Hulst aanhield voor fraude. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie is een onderzoek gestart.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De meldkamer kreeg donderdag om 13.50 uur melding van huiselijk geweld in een woning in Tilburg-West. De bewoner van het pand zou het zoontje van zijn vriendin hebben mishandeld en zou vernielingen hebben aangericht met een koevoet. De politie hield in de woning een 47-jarige man aan als verdachte. De 34-jarige meldster deed aangifte. Ze verklaarde tegenover de politie dat de man haar ook had beledigd. De verdachte verklaarde tijdens verhoor geen geweld te hebben gebruikt tegen de vrouw of haar zoontje. Wel zou hij met een koevoet hebben ingebroken in zijn woning, nadat de vrouw hem buiten had gesloten.
Dit alles zou voort zijn gekomen uit een relationeel conflict. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole

TILBURG: De politie hield donderdag tussen 15.40 uur en 22.00 uur een snelheidscontrole op de Burgemeester Letschertweg. Van de 1949 passanten waren er 53 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

De politie hield donderdag tussen 16.20 uur en 21.50 uur ook een controle op de Ringbaan West. Van de 5141 passanten waren er 490 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Beschonken bestuurder aangehouden

TILBURG: De politie hield vrijdagochtend om 10.20 uur een 46-jarige Tilburger aan voor rijden onder invloed. De man werd op de
Westlandstraat staande gehouden. Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier is hem een ademanalyse afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 540 ug/l. Na verhoor is de bestuurder met een bekeuring en een rijverbod van 5 uur in vrijheid gesteld.

5 aanhoudingen en 78 bekeuringen bij verlichtingscontrole

TILBURG: Team Wilhelminapark van de politie hield donderdagavond vanaf 18.30 uur een fietsencontrole op verschillende locaties in Tilburg. Er zijn in de Lochtstraat 77 bekeuringen uitgedeeld voor fietsen zonder licht. Ook werd er een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder helm.

Ook zijn er 5 aanhoudingen verricht. Een van hen had nog een
gevangenisstraf van 602 dagen open staan. Ook zijn er vier verdachten aangehouden voor fietsendiefstal cq. heling. Ze werden allen
gecontroleerd en bleken op een gestolen fiets te rijden. Een 24-jarige man uit Tilburg probeerde de controle te ontwijken door een andere kant op te fietsen. De politie zag dit en vatte de man alsnog in de kraag. Een andere verdachte, een 30-jarige man, is in verzekering gesteld omdat hij mogelijk illegaal in Nederland verblijft. De andere verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-11-2008 17:14 | © Regio Midden en West Brabant |