Politie Zuid-Holland-Zuid

21/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 21-11-2008 o Persberichten district II

GEWAPENDE OVERVAL OP TANKSTATION
PAPENDRECHT- Op donderdag 20 november is aan het begin van de avond een tankstation aan de Burgemeester Keijzerweg overvallen door een man met een vuurwapen. De 19-jarige pompbediende uit Papendrecht was op het moment van de overval alleen aanwezig in het tankstation, toen een donker geklede man met capuchon op binnenkwam en een vuurwapen op hem richtte. Vervolgens eiste de dader geld, wat de geschrokken pompbediende hem overhandigde. De overvaller heeft zich daarop lopend uit de voeten gemaakt. Een klant die direct na de overval bij het tankstation binnenkwam, heeft het slachtoffer opgevangen. De gewaarschuwde politie heeft in de omgeving gezocht, maar de dader niet aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

TELEFOONABONNEMENTEN
PAPENDRECHT - In de afgelopen week zijn diverse oudere mensen aan de deur benaderd voor de aanschaf van een telefoonabonnement. De verkopers doen zich voor als vertegenwoordigers van KPN, maar zijn dit niet. Men vertelt dat het gaat om een goedkoop abonnement waarbij wél een standaardabonnement van KPN nodig is. Na het verkooppraatje moet met 2,50 euro betalen voor de bewezen dienst. Daarna kan de potentiële koper een aanmeldingsformulier invullen. Deze is duidelijk, maar het praatje aan de deur dus niet.
De politie raadt mensen aan om bij twijfel altijd om legitimatie te vragen en niet in te gaan op een verkooppraatje wat niet klopt.

40.000 EURO OPENSTAANDE BOETE EN GEVANGENISSTRAF MEERKERK Op de Energieweg hebben surveillerende agenten in de nacht van donderdag op vrijdag 21 november een 42-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De bestuurder werd gecontroleerd op de A-27 en kon geen legitimatie tonen. De man vertelde onderweg te zijn van Parijs naar huis en zou zijn papieren in Parijs hebben laten liggen. Bij de controle bleek dat hij in totaal ruim 40.000 euro boetes heeft openstaan voor oplichting, bedreiging en buitengebruikstelling van zijn voertuig. De man bleek ook een grote hoeveelheid blauwe enveloppen in zijn auto te hebben. Hij zal de komende tijd in de cel doorbrengen aangezien er naast de boetes nog een gevangenisstraf van 198 dagen openstaat.

TWEE AUTOS VAN HETZELFDE TYPE GESTOLEN
PAPENDRECHT- Twee eigenaren van eenzelfde type auto konden op donderdag 20 november lopend naar huis na hun voetbaltraining. Een 27-jarige inwoner van Dordrecht en een 30-jarige inwoner van Rotterdam hadden beiden hun auto geparkeerd aan de Industrieweg, alvorens naar de voetbaltraining te gaan. Daar gaven zij de autosleutels af, welke achter slot en grendel werden bewaard. Na afloop van de training constateerde men dat van beide autos de sleutel ontbrak. Toen de eigenaren op het parkeerterrein aankwamen, bleken hun autos verdwenen te zijn.