Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 320 AW
Datum: 7 november 2008

Start aanleg rotondes bij Marssum

Op vrijdag 21 november begint BAM infra in opdracht van de provincie Fryslân met de aanleg van twee rotondes in de gevaarlijke kruispunten in de kruising N31/A31 bij Marssum. Om de overlast van deze werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken, worden de rotondes in drie weekenden aangelegd. De werkzaamheden worden als volgt uitgevoerd:

. Van 21 november tot 24 november worden voorbereidingen getroffen en vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de N31 Deinum - Marssum. . Van 28 november tot 1 december worden de bestaande kruisingen verwijderd en nieuwe asfaltlagen aangebracht . Van 5 december tot 8 december wordt de deklaag aangebracht en de rotondes afgewerkt.

De N31 tussen Deinum en Marssum wordt in deze drie weekenden vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer. Omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven.

Kluifrotonde

De twee rotondes worden in het kader van de realisatie van de N31 Haak om Leeuwarden definitief omgebouwd tot een zogenaamde kluifrotonde. Na de realisatie van de Haak om Leeuwarden wordt de provincie eigenaar van beide kruispunten en zal ook het beheer door de provincie worden gedaan.


---- --