Ingezonden persbericht


PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Brussel, 21 november 2008

Antoine Platen vice-president Eurada

Antoine Platen uit Maastricht, directeur van LIOF Business Centers, is gekozen tot first vice- president van Eurada. Tijdens de jaarvergadering in Brussel werd hij voor drie jaar benoemd.

Eurada is een Europese samenwerkingsorganisatie van regionale ontwikkelingsmaatschappijen met momenteel 150 leden uit 25 Europese landen. Antoine Platen vervult de functie namens de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF.

Eurada heeft tot doel het uitwisselen van informatie en het afstemmen van strategie en beleid van haar leden. Daarnaast start Eurada projecten om innovatie in Europa te stimuleren en potentiële Europese lidstaten te helpen nieuwe ontwikkelingsmaatschappijen op te richten. In Brussel is Eurada een vaste gesprekspartner van de Europese Commissie. Eurada komt één keer per maand bij elkaar in Brussel en houdt daarnaast twee keer per jaar een grote conferentie op een locatie in Europa.

Antoine Platen stond aan de basis van de oprichting van Eurada in 1991. Eerst was hij lid van het algemeen bestuur, de laatste vijf jaar fungeerde hij al als penningmeester. Aan zijn functie als directeur van LIOF Business Centers verandert verder niets. "Het is nevenfunctie, maar wel een interessante," aldus mr. Platen. "Eurada is een belangrijk en groeiend netwerk met veel Europese contacten. Het is bijzonder zinvol om te zien hoe andere ontwikkelingsmaatschappijen functioneren en hoe projecten worden opgepakt."

Meer informatie op www.eurada.org

EINDE PERSBERICHT

Noot voor redacties