Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

'Hamelen, Hilversum, Heerlen' op reis door Nederland?
- interesse in Amsterdam en Hilversum voor tentoonstelling rondom creatieveling Harrie Geelen -

Het zit er op. Het project 'Hamelen, Hilversum, Heerlen' rondom het uit Heerlen afkomstige creatieve brein achter onder andere de series 'Q en Q', 'Oebele' en 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Mijnheer?' heeft het laatste weekend beleefd. Ruim anderhalve maand stond SCHUNCK-Glaspaleis in het teken van inspiratie en creativiteit met een overzichtstentoonstelling met interactieve elementen en talrijke hoogtepunten, een bijzonder muziek- en filmprogramma, een stads- en verhalenwandeling, jong talent in de tentoonstelling TiB Talent in Beweging en een speciaal scholenprogramma. Het project heeft ruim 8000 bezoekers naar het Glaspaleis getrokken. Met zijn 70ste verjaardag in het vooruitzicht (januari 2009) zijn de bibliotheken van Hilversum en Amsterdam zelfs geïnteresseerd in de tentoonstelling. Al met al een groot succes!

Reacties van het publiek
Harrie Geelen: 'Ik heet mij zelf welkom op deze tentoonstelling. Ik voel me er immers welkom.' Imme Dros: 'Ik dwaal al vijftig jaar rond in de wereld van Harrie Geelen en beleef hier (bijna) al die jaren. Wat een geluk dat onze zolder zo groot is!' Bezoekers: 'Wat een creativiteit! Wat een genoegen Imme te ontmoeten. Ik hou van verrassingen, maar dit is meer!' 'Ik ken deze beelden zó goed door alle boeken. Maar wat geweldig om het 'in het echt' te zien. Harry, bedankt!' 'Sprongen die meisjes maar touwtje in m'n (onze) ziel.' 'Prachtige tentoonstelling voor jong en oud.'
'Een veelzijdig artiest ben je en creatief gebleven.' 'Heel mooi, zo veel verschillende dingen bij elkaar. En allemaal prachtig! Dank Glaspaleis, dank Harry.' 'Een heel inspirerende tentoonstelling, bedankt. Dit is genieten. Wat een prachtig werk.' 'Mooi om die prachtige dingen uit mijn kindertijd te zien. Nooi geweten dat 'unne Heelesche jong' dit allemaal maakte. Bedankt.' 'Wat ik hier heb gezien gaat alle fantasie te boven. Houden jullie maar nooit op!' 'Wat heerlijk om te dwalen in jouw wereld,
En nog een wereld,
En nog een
En nog
En
Inspirerend veelzijdig.'
Over Harrie Geelen
Harrie Geelen was ruim 35 jaar lang creative director en conceptmaker bij Toonder Studio's. Hij was als tekenfilmer, regisseur en scenarioschrijver betrokken bij 'Als je begrijpt wat ik bedoel'. Hij schreef liedjes voor onder andere André van Duin, Boudewijn de Groot, Adèle Bloemendaal, Rob de Nijs en Herman van Veen. Voor Frank Groothof bewerkte hij diverse opera's als 'De Toverfluit', 'Carmen' en 'Don Giovanni'. En de lijst houdt niet op. Een interessante, gedreven persoonlijkheid die op het gebied van verhalen vertellen, schrijven, tekenen en schilderen, illustreren, maar ook op het gebied van media, animatie, televisieproducties en films nagenoeg overal succesvol heeft geoogst. Veel van zijn werken zijn bekroond en toch is zijn naam niet bij het grote publiek bekend. De aard van het werk zorgt ervoor dat hij het grootste gedeelte van de tijd achter de schermen werkt, daarbij zocht en zoekt hij de publiciteit niet op. Zijn ware passie ligt echter in het vertellen, als hij eenmaal op gang is, weet hij iedereen te boeien.

Het grootschalig project rondom Harrie Geelen is een initiatief van de Openbare bibliotheek Heerlen, georganiseerd door Glaspaleis Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, filmhuis De Spiegel, Muziekschool Heerlen en Architectuurcentrum Vitruvianum.

////////////////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz: j.schmeitz@heerlen.nl / 045-5772203 Charlotte Berkhout: c.berkhout@heerlen.nl / 045-5772203