Leefbaar Utrecht

PERSBERICHT

20 NOVEMBER 2008

15 vragen bij Actieplan Luchtkwaliteit

Stadspartij leefbaar Utrecht is niet tevreden over de in het gemeentelijke Actieplan Luchtkwaliteit gepresenteerde verkeersstromen en economische effecten. In de ogen van de stadspartij worden de gevolgen van de zogenoemde 'knips' in bestaande autoverbindingen onvoldoende doorberekend, met name aan weerszijden van de Daalstetunnel. Daartoe heeft de partij gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het stellen van technische vragen.

Leefbaar Utrecht zet met name vraagtekens bij de effecten van de verschillende maatregelen die samenhangen met doodlopende wegen, zoals op de Weerdsingel en bij de Albatrosstraat.

Het verkeer op de Acaciastraat zal volgende de verkeersprognoses meer dan verdriedubbelen. Maar hoe dat dan de drukke Amsterdamsestraatweg op- en af moet is niet duidelijk. En waar al dat verkeer dan verderop in Ondiep blijft, is uit dit actieplan ook niet af te leiden.

Vincent Oldenborg: "Ook het effect op doorgaande busroutes komt niet ter sprake. En waarom de Vleutenseweg in het plan niet voorkomt, is Leefbaar Utrecht ook niet duidelijk. Daar blijven toch ook auto's rijden?"

De op verzoek van Leefbaar Utrecht gecorrigeerde tabellen met verkeersintensiteiten blijven ook tot vragen leiden. Tenslotte vraagt Leefbaar Utrecht naar de echte effecten van dit plan voor het midden- en kleinbedrijf. Want ook daar is het Actieplan Luchtkwaliteit ook erg onduidelijk over.

Vandaag heeft Stadspartij Leefbaar Utrecht technische vragen ingediend over het Actieplan Luchtkwaliteit. Tijdens de raadsinformatie-avond van 4 december 2008 staat dit actieplan op de agenda. Deze technische vragen behelzen de opzet van het Actieplan, de politieke vragen volgen in de raadscommissie Stad & Ruimte en vervolgens de gemeenteraad.

Alle vijftien ingediende vragen kunt u lezen in de bijgevoegde bijlage.


--- einde persbericht ----

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Oldenborg (0629184621) of fractiemedewerker Hans Berends (0651069302)

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
tel: 030 - 2861463 web: www.leefbaarutrecht.nl