Persbericht

Adobe presenteert Flash Media Server 3.5-software
Nieuwe versies versterken Adobe's positie in het leveren van rijke, interactieve media

Amsterdam, 20 november 2008 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) presenteert Adobe® Flash® Media Interactive Server 3.5 en Adobe Flash Media Streaming Server 3.5. Dit zijn twee belangrijke componenten van het Adobe Flash Platform, de de facto standaard voor het leveren van interactieve content, applicaties en video op het web. De nieuwe servers bevatten nieuwe mogelijkheden voor het leveren van media zoals dynamic streaming, verbeterde H.264-video- en High Efficiency AAC (HE-AAC)-audio-ondersteuning en de mogelijkheid om te pauzeren en te zoeken binnen een live stream. Deze vernieuwingen verbeteren de kwaliteit van video die via het web geleverd wordt en biedt gebruikers rijkere, interactieve ervaringen. De nieuwe versies bieden contenteigenaren nieuwe mogelijkheden om interactieve en social media-applicaties te leveren.

"Het Adobe Flash Platform is erg succesvol in de mediawereld en verandert de manier waarop content wordt geleverd en gebruikt", zegt Jim Guerard, vice president en general manager Dynamic Media bij Adobe. "Aantrekkelijke gebruikerservaringen trekken een nieuw publiek aan en helpen uitgevers om een effectieve business op te bouwen rondom hun unieke content. Dankzij het Flash Platform kunnen bezoekers wereldwijd nog meer online content verwachten en kunnen zij deze content bekijken via verschillende browsers, besturingssystemen en apparaten."

81 procent wereldwijd marktaandeel in online video De Adobe Flash Media Server-oplossingen zorgen voor directe en consistente kijkervaringen. Dit verlengt de gemiddelde kijkduur, zodat bedrijven hun merkbekendheid een impuls kunnen geven en hun content beter kunnen afstemmen op de kijker. Volgens onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau comScore wordt 81 procent van alle online video's wereldwijd bekeken met behulp van Adobe Flash-technologie. Hiermee is Adobe Flash het nummer één formaat voor video op het web. Adobe Flash Player-software is al op 98 procent van de desktops met internetverbinding aanwezig en op een toenemend aantal mobiele apparaten geïnstalleerd. Hierdoor kunnen uitgevers er zeker van zijn dat content het publiek bereikt op het platform van hun keuze.

Flash Media Server-productlijn
Nieuwe features en functionaliteit binnen beide servers omvatten onder meer dynamische streaming om eindgebruikers dezelfde kwaliteit te bieden als van een TV-uitzending. De nieuwe features bieden tevens kijkervaringen zonder onderbrekingen en de mogelijkheid om live on-demand content te streamen met H.264-videobestanden. Media die is versleuteld met Adobe Flash Media Rights Management Server-software kan ook gestreamd worden met RTMP en een geïntegreerde HTTP-server. Adobe Flash Media Interactive Server 3.5 bevat live Digital Video Recorder (DVR)-functionaliteit waarmee gepauzeerd en gezocht kan worden binnen een live video stream. Het bevat mobiele levering naar Flash Lite(TM) 3, zowel live als on-demand en tevens 'multipoint publishing', inclusief de mogelijkheid om databerichten in een live stream op te nemen.

Meerdere opties voor het leveren van content
Door Flash Media Server 3.5-software te gebruiken voor het leveren van media, kunnen klanten hun eigen streaming server hardware implementeren. Daarnaast kunnen zij een eigen netwerk opzetten of samenwerken met één van de verschillende Content Delivery Networks (CDN) die onderdeel uitmaken van de Flash Video Streaming Service (FVSS).

"De innovaties in Adobe Flash Media Server 3.5, zoals de mogelijkheid om te pauzeren en zoeken binnen een live video stream, zorgen ervoor dat contentaanbieders het internet gebruiken om belevingen te leveren die vooruitstrevender zijn dan de traditionele TV-uitzendingen", zegt Peter Coppola, vice president product management bij Limelight Networks, Inc. "Wij zijn al geruime tijd partner van Adobe en zijn blij dat we belangrijke features kunnen leveren aan een wereldwijd, breed televisiekijkend publiek door ons schaalbare contentleveringsplatform."

Adobe Flash Media Streaming Server 3.5 en Adobe Flash Media Interactive Server 3.5 worden begin 2009 verwacht.