Politie Zeeland


---


W-2256-2008 Bromfietser aangereden, Koudekerke
Op de Middelburgsestraat is vrijdagmorgen rond 07.00 uur een bromfietser aangereden door een bestelauto.
De bestuurder van de bestelauto, een 34-jarige man uit de gemeente Veere, kwam aangereden vanaf Koudekerke en wilde rechtsaf een bedrijfsterrein oprijden. Vermoedelijk heeft hij niet gezien dat naast hem op een fietspad nog een bromfiets reed die vervolgens tegen de zijkant van de bestelauto botste.
De bromfietser, een 53-jarige Middelburger, liep bij de aanrijding een pijnlijke borst op. Hij werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.

Z-2257-2008 Vrachtwagen op zijn kant, Zaamslag
Op de Terneuzensestraat is vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur een vrachtwagen met aanhanger op zijn kant beland.
De bestuurder, een 55-jarige Duitser, werd door omstanders uit zijn gordel gehaald. Hij liep bij het ongeval een pijnlijke nek en ribben op, voor de zekerheid is het per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Uit onderzoek is gebleken dat hij geen letsel had opgelopen.
Tijdens het bergen van de vrachtwagen is de weg enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De vrachtwagencombinatie is weer op zijn wielen gezet door een bergingsbedrijf. Omdat deze niet meer wilde starten, is de combinatie weggesleept.
Het wegdek is schoongemaakt door Rijkswaterstaat.


O-2258-2008 Zwaar verwaarloosde hond gevonden, Heinkenszand
Door een voorbijganger is vrijdagmorgen rond 10.30 uur op de Oudekamersedijk een zwaar, verwaarloosde hond gevonden.
Het betreft een zwarte Bouvier (teefje) met een gecoupeerde staart, geen gecoupeerde oren en waarschijnlijk niet raszuiver. De hond was er heel slecht aan toe. De vinder heeft de hond meegenomen naar huis en de Dierenambulance ingeschakeld. Deze hebben weer een dierenarts laten komen die de hond ter plaatse heeft laten inslapen omdat het dier te verzwakt was.
De eigenaar van het dier is niet te achterhalen omdat de hond niet gechipt of getatoeërd was.
Mogelijk hebben omwonenden van de Oudekamersedijk iets gezien of weet iemand wie de eigenaar van de hond is. Zij kunnen zich melden via het servicecentrum van de politie op 0900-8844.

---- --