Gemeente Maastricht

Stallingbeleid (brom-)fiets nu ook rond Markt/Mosae Forum Maastricht

Vanaf 26 november 2008 zijn (brom)fietsers verplicht om ook op de Markt, in de Gubbelstraat, rond Mosae Forum en in het zuidelijk deel van de Boschstraat hun (brom)fiets te stallen in de gratis bewaakte en overdekte stallingen of in de stallingen op straat. Het gebied in de binnenstad waar een stallingverbod geldt voor (brom)fietsen wordt per die datum uitgebreid met de genoemde straten. In deze straten zijn de afgelopen maanden een groot aantal stallingen bijgeplaatst.

Het stallingbeleid is ingevoerd om de binnenstad voor iedereen toegankelijk te houden. Fietsen buiten de stallingen worden door de gemeente verwijderd. Bromfietsen die verkeerd gestald staan worden bekeurd.

De komende twee weken worden bezoekers die met de (brom)fiets de binnenstad bezoeken op een klantvriendelijke wijze geattendeerd op het stallingbeleid van de gemeente; verkeerd geparkeerde fietsen krijgen een waarschuwing en goed gestalde fietsen worden beloond.

Ophalen van verwijderde fietsen

Fietsen die uit de binnenstad verwijderd zijn kunnen worden opgehaald bij het gemeentewerf in de Beatrixhaven, Willem Alexanderweg 66. De locatie is goed te bereiken met de auto en stadsbus lijn 7 richting Beatrixhaven (halte voor de deur). Fietsen kunnen daar worden opgehaald op woensdag en vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur.

Fietsen die bij het Centraal Station verkeerd gestald staan worden verwijderd door de NS en gaan naar Loods 7, hoek Antoniuslaan/Parallelweg. U kunt uw fiets daar elke donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur ophalen.