Ingezonden persbericht


Topmuzikanten zingen Hugo Claus tijdens Wintertuinfestival

Zeven topmuzikanten hebben een gedicht van Hugo Claus bewerkt tot een popsong. Op donderdag 27 november brengen zij dit ten gehore tijdens Poetracks in Doornroosje in Nijmegen. Dit is een onderdeel van het Wintertuinfestival (21-30 november).

Poetracks is een formule waarbij muzikanten een gedicht van een literair zwaargewicht bewerken tot een liedje. In de voorgaande jaren werd poëzie van Gerard Reve, Harry Mulisch en W.F. Hermans omgevormd tot muziek. Dit jaar is gekozen voor het prachtige, lange liefdesgedicht Nu nog van Hugo Claus. De Vlaamse schrijver overleed afgelopen voorjaar. Poetracks kan beschouwd worden als een sfeervol eerbetoon aan de grootmeester en tegelijkertijd als de geboorte van prachtige nieuwe liedjes van de volgende topmuzikanten:

Maurits Westerik (voorman van de succesvolle indie-band GEM).

Fuck the Writer (artiestennaam van de talentvolle singer-songwriter Emil van Steenwijk).

Bert Ostyn (het muzikale brein van het Vlaamse Absynthe Minded).

Jeroen Zijlstra (oud-visser en nu zanger en trompettist van de band die zijn achternaam draagt).

Torre Florim (zanger en gitarist van De Staat, de snelst opkomende band van het moment).

Miss Montreal (Sanne Hans, bekend van de hit Just a Flirt).

Anneke van Giersbergen (bekend van The Gathering, nu Agua de Annique).

POETRACKS HUGO CLAUS

DATUM: DONDERDAG 27 NOVEMBER

ZAAL OPEN: 20:30 UUR

AANVANG: 21:00 UUR

TOEGANG: ¤ 10 / ¤ 8

LOCATIE: DOORNROOSJE, GROENEWOUDSEWEG 322 NIJMEGEN

VOORVERKOOP: DOORNROOSJE.NL

Luxor Live

Voor wie op zoek is naar meer Poetracks-vertier kan terecht in het Arnhemse Luxor Live op 22 november. Daar vindt de 'Best of Poetracks' plaats. Tjeerd Bomhof (Voicst), Roos(beef), Anneke van Giersbergen (Agua de Annique), Odilo Girod (Coparck) en Lea bewerkten vorig jaar en het jaar daarvoor gedichten van Harry Mulisch (bericht van de uitgezonden bode) en W.F. Hermans (Straattoneel). Vanavond brengen zij in de grote zaal, naast andere nummers, deze songs ten gehore. Ook vindt dan de presentatie plaats van de Best of Poetracks-cd. Hier staan niet alleen de artiesten op van deze avond, maar ook muzikanten als Ellen ten Damme, Lucky Fonz III en Bob Fosko.

BEST OF POETRACKS

DATUM: ZATERDAG 22 NOVEMBER

ZAAL OPEN: 21:00 UUR

TOEGANG: ¤ 10 + 2 SERVICEKOSTEN

LOCATIE: LUXOR LIVE, WILLEMSPLEIN 10 ARNHEM

VOORVERKOOP: KASSA LUXOR LIVE EN WWW.LUXORLIVE.NL

Het Wintertuinfestival opent op vrijdag 21 november met een gesprek over het thema tussen schrijver Harry Mulisch en wetenschapper Robbert Dijkgraaf in de majestueuze St. Stevenskerk in Nijmegen.Na die opening neemt het festival bezit van een tiental podia in Nijmegen en Arnhem, en ontvangt daarop ruim honderd schrijvers, kunstenaars, acteurs, muzikanten, wetenschappers, dichters, denkers en deejays. Het festival sluit af met de Nijmeegse Nachten op vrijdag 27 en zaterdag 28 november in het Lindenbergtheater te Nijmegen.