Gemeente Deurne


Expositie fotowedstrijd Kiek op Deurne
Kiek op Deurne

Op donderdag 27 november opent burgemeester Gerard Daandels in het gemeentehuis samen met de fotografen de foto-expositie Kiek op Deurne. De expositie bestaat uit de 24 winnende fotos van de fotowedstrijd Kiek op Deurne. Tot en met woensdag 24 december is de expositie tijdens openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen. De fotos staan ook hier. Tot 17 december kan het publiek zijn favoriet kiezen. Degene met de meeste stemmen wordt de uiteindelijke winnaar van Kiek op Deurne.

De expositie markeert het einde van de succesvolle fotowedstrijd Kiek op Deurne die een jaar heeft geduurd. In november 2007 startten VVV Deurne, Deurne Promotie, fotoclub Optika en gemeente Deurne de fotowedstrijd. Uit het grote aanbod kozen een vakjury en het publiek elke maand zijn favoriet. In totaal zijn ruim duizend fotos ingestuurd. De maand oktober is nu afgesloten en daarmee zijn alle 24 winnende fotos bekend. De fotos hangen vanaf 28 november in het gemeentehuis en het publiek kan met stembiljetten die daar liggen, het insturen van een coupon uit het Weekblad voor Deurne óf via deze pagina een keuze maken voor de allermooiste foto. Iedereen kan eenmaal zijn stem uitbrengen. Uit de stemmers wordt een persoon geloot die een VVV Irischeque ter waarde van 50,- krijgt.

Op 17 december sluiten de stemboxen. De grote winnaar van Kiek op Deurne wordt door burgemeester Daandels bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis op 1 januari 2009. De fotograaf van de winnende foto wint een cheque van 250,- aan fotobenodigdheden.