Waterschap Groot Salland

Landelijke uitslag waterschapsverkiezingen in Verkiezingscafé bij Groot Salland

Laatste wijziging: 24 november 2008

Bij het Waterschap Groot Salland wordt op donderdag 27 november de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen bekendgemaakt tijdens een speciaal Verkiezingscafé. Omdat dijkgraaf Sybe Schaap van Groot Salland ook voorzitter is van de Unie van Waterschappen, wordt zowel de uitslag van Groot Salland als het landelijke verkiezingsresultaat bekendgemaakt.

Met het landelijke Verkiezingscafé wordt de stemperiode afgesloten. De landelijke start op 13 november was ook in Zwolle. Daarbij gaf staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Tineke Huizinga het officiële startsein door als eerste haar stem uit te brengen. Het Verkiezingscafé vindt plaats in het hoofdkantoor van het Waterschap Groot Salland, Dr. van Thienenweg 1 in Zwolle.

Bij het Waterschap Groot Salland (West-Overijssel) strijden 88 kandidaten, verdeeld over tien partijen, om zeventien bestuurszetels. Inwoners worden van harte uitgenodigd deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen.

Programma Verkiezingscafé
19.45 Ontvangst
20.00 uur Welkomstwoord en vooruitblik op de periode volgend op de Waterschapsverkiezingen door Sybe Schaap
20.10 uur Bekendmaking voorlopige uitslag Waterschap Groot Salland door Sybe Schaap (dijkgraaf Waterschap Groot Salland) 20.20 uur Bekendmaking voorlopige uitslag "landelijk" voor de top 10 van partijen met meeste zetels door Sybe Schaap (voorzitter Unie van Waterschappen)
20.40 uur Fotomoment (voorlopig) gekozen bestuurders Aansluitend Afsluiting met hapje en drankje

Alle andere waterschappen maken op hetzelfde tijdstip hun eigen verkiezingsuitslag bekend.

Definitieve uitslag
Dinsdag 2 december worden om 10.00 uur de definitieve verkiezingsuitslagen bekendgemaakt. Op dat moment is er volledige duidelijkheid over de verdeling van de restzetels en voorkeurstemmen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl