Zorg voor Beter 2008: 2000 zorgprofessionals werken aan betere zorg.

25/11/2008 13:48

Booij, Klusman en Van Bruggen

Op donderdag 27 november sluit Zorg voor Beter on Tour het jaar 2008 af met de Regionale Zorg voor Beter Dag Groningen/Friesland in de Martiniplaza in Groningen. Wethouder Visscher van Groningen opent de bijeenkomst. Ruim 400 zorgprofessionals komen naar Groningen. In totaal namen dit jaar namen ruim 2000 zorgprofessionals deel aan Zorg voor Beter On Tour 2008.

Op donderdag 27 november vindt in de Martiniplaza in Groningen de laatste Regionale Zorg voor Beter Dag van 2008 plaats voor de regio Groningen en Friesland. In aanwezigheid van wethouder Visscher van de gemeente Groningen, een tiental trainers en workshopleiders kunnen ruim 400 zorgprofessionals uit de regio Friesland en Groningen meedoen aan praktische workshops, ronde tafelgesprekken, discussies en interviews. Kennisuitwisseling en inspiratie staan tijdens deze bijeenkomst centraal. In 2009 blijft Zorg voor Beter gewoon doorgaan met een breed aanbod voor ondersteuning in de vorm van bijeenkomsten en kwaliteitsprogramma's.

Zorg voor Beter

Zorg voor Beter is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenspraak met de brancheorganisaties, beroepsverenigingen en cliëntenorganisaties. ZonMw heeft de regie. Onder andere Vilans en TNO Kwaliteit van Leven voeren uit. Meer dan 700 zorgorganisaties doen al mee. Met het programma Zorg voor Beter wordt hard gewerkt om de thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurende geestelijke gezondheidszorg te verbeteren. Doel is een kwalitatief betere, efficiënte en duurzame zorg met tevreden cliënten.

Zorg voor Beter On Tour 2008

Na twee nationale Zorg voor Beter Dagen in 2005 en 2006 is in 2008 de campagne Zorg voor Beter On Tour gestart: zestien regionale bijeenkomsten georganiseerd op centrale plekken in heel Nederland met meer dan 4000 deelnemers. Staatssecretaris VWS Jet Bussemakers, Tweede Kamerleden Sabine Uitslag (CDA), Eelke van der Veen (VVD), Hoofdinspecteur Gezondheidszorg Jenneke van Veen, schrijfsters Stella Braam en Anne Mei Thé namen deel aan de veelzijdige programmering van 2008. Gedurende de bijeenkomsten zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen, onder andere het elektronische cliënten dossier, dwang en drang in de psychiatrie, verzorgend wassen, decubituspreventie, preventie seksueel misbruik en innovatieve meetinstrumenten in de zorg.

Zorg voor Beter 2009

Zorg voor Beter gaat in 2009 verder met het aanbieden van ondersteuning aan zorgprofessionals en zorgorganisaties, onder andere met behulp van verbetertrajecten, regionale bijeenkomsten, Academie-programma's en op maat gemaakte trainingen bij zorgorganisaties. Ook na 2009 blijft Zorg voor Beter ondersteuning bieden bij het verbeteren van kwaliteit en het introduceren van innovatieve werkwijzen die ervoor zorgen dat in de nabije toekomst aan meer cliënten zorg verleend kan worden.





http://www.zorgvoorbeter.nl/ontour