FD Gazellen Award: Solland Solar sterkste groeier in 2008

27/11/2008 09:40

Solland Solar

Heerlen (27 november 2008) - Solland Solar heeft voor de tweede keer de jaarlijkse FD Gazellen Award in de wacht gesleept. De zonnecellenproducent realiseerde over de periode 2005-2007 de sterkste omzetgroei (2819 procent) van alle kleine - en middelgrote bedrijven in Nederland. Ook in 2007 won Solland Solar de FD Gazellen Award.

Voor de competitie, georganiseerd door het Financiële Dagblad, het ministerie van Economische Zaken, MKB Nederland en onderzoeksbureau Graydon, werden uit 18.000 kandidaten uiteindelijk 679 bedrijven geselecteerd. Deze voldeden aan het belangrijkste criterium van een geregistreerde omzetgroei van minimaal 20 procent gedurende de afgelopen drie jaar. Verder hebben de geselecteerde ondernemingen maximaal 250 werknemers in dienst.

Solland Solar blijkt van de Top 100 die het Financiële Dagblad op basis van de Gazellen Award heeft samengesteld veruit de krachtigste expansie te hebben doorgemaakt. Het Heerlense bedrijf liet met een omzetgroei van ruim 2800 procent Mero Projectmanagement (1254 procent) en Emergo Business Partners (968 procent) ver achter zich. De groei die Solland doormaakt is zo sterk dat het komend jaar het werknemerscriterium van de FD Gazellen Award (maximaal 250 werknemers) overschrijdt.

Sunweb

De belangrijkste reden voor de aanhoudende groei van Solland is de kwaliteit van de geproduceerde zonnecel, het vermogen te innoveren en de grote klanttevredenheid, licht directeur Jac Hanssen toe. Het komend jaar verwacht Solland een grote stap voorwaarts te kunnen zetten dankzij een nieuw model zonnecel. 'Onze Sunweb-cel betekent een breuk met de tot nu toe gangbare cellen. Door de geleiding van de opgewekte energie aan de achterzijde van de cel te concentreren levert Sunweb per cel 2 procent meer rendement. Verwerkt en geschakeld in een zonnepaneel loopt het voordeel zelfs op tot 9 procent. In de sector zijn dat substantiële verbeteringen.'

Over Solland Solar

Solland Solar (www.sollandsolar.com) is een Nederlands-Duitse fabrikant van zonnecellen (fotovoltaïsche cellen). Bij de start van de productie eind 2005 bedroeg de capaciteit van Solland Solar 20 MWp/j. Na enkele uitbreidingsrondes ligt de capaciteit rond 170 MWp/j. Daarmee is Solland de grootste producent van zonnecellen in Nederland.

Solland Solar zet in op aanhoudende groei, het streven is om in 2009 een nieuwe productielijn op te zetten, die de jaarlijkse productiecapaciteit naar 320 MWp tilt.

Ook het aantal medewerkers neemt in hoog tempo toe. In 2007 telde Solland 200 medewerkers. Dat aantal liep afgelopen jaar op tot 400, eind 2009 is de raming 650 werknemers.

DELTA NV uit Middelburg heeft begin 2007 via DELTA Solar BV en Sunergy Investco (waarin DELTA een meerderheidsbelang van 55 % houdt) een meerderheidsbelang van 90 % genomen in Solland Solar Energy Holding BV, producent van zonnecellen te Heerlen.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redacties (