Saxion Hogescholen
BR>

do 27 november 2008

Saxion studenten in training bij Defensie

Honderd tweedejaars studenten van de Saxionacademie Marketing en International Management hebben begin november een module conflicthantering gevolgd op het Diensten Centrum Human Resource van Defensie in Enschede. Zowel Defensie als de Saxionacademie is zeer tevreden over deze unieke samenwerking.

De studenten kregen drie casussen voorgeschoteld en werden daarbij begeleid en gecoacht door vier personeelsleden van Defensie en acht docenten. "Een bijzonder project", zegt Michelle Disveld, die als coördinator PR & Communicatie van de academie nauw betrokken is bij de samenwerking.

Ook Defensie, die tevens de middelen en de werklocatie ter beschikking stelde, is erg enthousiast. Auke de Wilde, defensiemedewerker bij het deskundigheidscentrum in Enschede, zegt dat het project wat hem betreft het begin is van andere samenwerkingsvormen. "Wij zijn als Defensie erg gebaat bij goed opgeleid personeel. En met name op het gebied van economische zaken en personeel en arbeid is Saxion een grote player. Studenten hebben zeer actief deelgenomen en zijn enthousiast over de opzet. Ze hebben op een andere manier kennis kunnen maken met Defensie en een praktijk gerichte training buiten de schoolmuren geeft het geheel net wat meer cachet."

Toekomst

Misschien zijn er naast deze modules nog andere vormen van samenwerking mogelijk, denken Disveld en De Wilde. Concrete plannen hiervoor zijn er echter nog niet. De Wilde: "Dat willen we in de toekomst graag verder onderzoeken. De intentie is er vanuit onze kant zeker, maar op dit moment is het zaak om eerst deze samenwerking goed neer te zetten."


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Admiraal, directeur van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, tel. 053-4871631 of met Michelle Disveld, coördinator PR & Communicatie van de academie Marketing en International Management van Saxion in Enschede, tel. 053-4871175, e-mail: m.a.e.disveld@saxion.nl