Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas schaft dienstauto aan voor toezicht

Gemeente Binnenmaas heeft een auto aangeschaft om de herkenbaarheid van de gemeentelijke handhaving, op het gebied van onder andere bouw- en woningtoezicht, te vergroten. De aanschaf van deze auto is een proef voor de duur van een jaar. Op de dienstauto is duidelijk Gemeente Binnenmaas toezicht aangegeven. Na de proefperiode wordt bekeken of de beschikbaarheid van een dienstauto nuttig is gebleken en of het aanleiding is om dit om te zetten in een structurele maatregel.

Vergroten zichtbaarheid

Bij de handhaving zet gemeente Binnenmaas in op preventieve handhaving door vooraf goede voorlichting te geven, zodat inwoners van de gemeente weten wat wel en niet mag. De preventieve werking van het bouw- en woningtoezicht wordt vergroot doordat de handhaving zichtbaarder wordt met de dienstauto.

Integrale handhaving

In gemeente Binnenmaas vindt de integrale handhaving vanuit de afdeling Ruimtelijke Zaken plaats. De afdeling handhaaft in de eerste plaats op verleende bouwvergunningen, samen met het toezicht op bouwactiviteiten zonder vergunningen. Daarnaast vindt ook de controle plaats op verleende gebruiksvergunningen en het toezicht op de APV.

Dienstauto bouw- en woningtoezicht met medewerkers integrale handhaving Dienstauto bouw- en woningtoezicht met medewerkers integrale handhaving

Medewerkers Integrale Handhaving van gemeente Binnenmaas met de dienstauto