Gemeente Heusden


Uitvoering Drank- en Horecawet goed beoordeeld 27 november 2008 Uitvoering Drank- en Horecawet goed beoordeeld

De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft vervolgonderzoek gedaan naar de uitvoering van de Drank- en Horecawet door de gemeente Heusden. De resultaten zijn positief.

De VWA heeft de taken van de gemeente in de uitvoering van de Drank- en Horecawet onderzocht. Het ging om drie onderdelen: het verlenen van de vergunningen, de actualiteit van de vergunningen en de handhaving van de Drank- en Horecawet. De VWA is over alle onderdelen positief en tevreden.

Vervolg
Het onderzoek was een vervolg op eerder onderzoek in 2006, waaruit bleek dat 38 procent van de vergunningplichtige bedrijven in de gemeente Heusden niet beschikte over een juiste drank- en horecavergunning. Ruim een jaar geleden is de aanpak van de vergunningen aangepast. Dat laat nu positieve resultaten zien. De VWA bevestigt dat het proces van de behandeling van de aanvragen van een vergunning aanzienlijk is verbeterd sinds de vorige controle.

De aanvragen worden nu zorgvuldiger en grondiger behandeld en de kwaliteit van de vergunningen is goed. Ook de actualiteit van het vergunningenbestand is, sinds de start van de integrale controles in de horeca in 2007, met sprongen vooruit gegaan. Uit het onderzoek blijkt tevens dat toezicht op en handhaving van de Drank- en Horecawet in de gemeente goed vorm heeft gekregen. Zo is er een handhavingsstrategie vastgesteld. Hierin staan de stappen die de gemeente zet indien er overtredingen worden geconstateerd. Daarnaast heeft het lopende project `Handhaving horeca' van de gemeente ook bijgedragen aan een beter toezicht op en de handhaving van de Drank- en Horecawet.
Geplaatst op: 27 november 2008