RTL Group

TV-premiere '24 Redemption' bij RTL 5

Als voorproefje op de start van seizoen zeven, kunnen de fans van de succesvolle hitserie 24 op zondag 30 november genieten van de Nederlandse TV-première van 24: Redemption bij RTL 5. De wereldpremière van deze twee uur durende prequel vindt een week eerder plaats, op 23 november op het Amerikaanse televisiestation Fox.

In 24: Redemption maakt Amerika zich op voor de inwijding van de eerste vrouwelijke president van het land. Op hetzelfde moment zit hoofdrolspeler Jack Bauer in Afrika, waar hij werkt als missionaris. Tijdens een staatsgreep helpt Jack een vriend, die probeert te voorkomen dat onschuldige kinderen als soldaat worden gerekruteerd. Jack komt voor een beslissing te staan die zijn leven voorgoed verandert. Een beslissing die er ook voor zorgt dat de grote schare fans reikhalzend naar het zevende seizoen van 24 zal uitkijken.

De film bevat de bekende elementen die 24 zo spannend maken. Zo verloopt de verhaallijn realtime en worden gebeurtenissen op verschillende locaties via splitscreen in beeld gebracht. De rol van special agent Jack Bauer wordt net als in de televisieserie vertolkt door Kiefer Sutherland. Verder zijn er hoofdrollen weggelegd voor John Voight en Robert Carlyle.

RTL 5 startte in 2002 met de spannende serie 24 en heeft inmiddels zes seizoenen uitgezonden. Seizoen zeven start in het voorjaar van 2009.

De TV-première bij RTL 5 is tevens de aftrap voor de release van de DVD van de film, die per 1 december bij de Free Record Shop te koop is.

Uitzending: zondag 30 november, 21.45 uur bij RTL 5.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janet Tuinstra, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718939 of janet.tuinstra@rtl.nl.