Gemeente Hulst


Persbericht - 27.11.2008

Bestemmingsplan De Statie - Extra infoavond

Het bestemmingsplan De Statie bevindt zich in een afrondende fase wat betreft besluitvorming.
Het plan biedt een planologisch-juridisch kader voor een omvangrijk gebied in het zuid-westen van Hulst. Het gebied wordt begrensd door de Steensedijk, de N290 en de Absdaalseweg. Ook de hoek Stationsplein en het gebied ten noorden van de Absdaalseweg behoort tot dit bestemmingsplan.

Zowel de Structuurvisie (2001) als de Retailvisie (2005) vormen de basis voor het streven om te komen tot de dringend gewenste koppeling tussen binnenstad, Stationsplein en Morres.
Prominent onderdeel van deze plannen vormt de ontwikkeling van een zogenaamd Life Style Village Hulst op en rondom de huidige vestiging van Morres Wonen op het bedrijventerrein.
Van belang is daarbij ook het tussengebied (het voormalig Karwei-terrein). Via een invulling met grootschaligere detailhandel moet dat de overgang begeleiden tussen enerzijds de binnenstad en het Stationsgebied/Scharnier en anderzijds het Woonthemacentrum Morres. Om al deze ontwikkelingen mogelijk te maken was een nieuw bestemmingsplan nodig.

In februari 2008 werden belangenorganisaties uitgenodigd om zich te laten informeren over het voorontwerp van het plan. Het ontwerp van het plan werd vervolgens vanaf 12 juni 2008 tot en met 23 juli 2008 ter inzage gelegd. In die periode vond een informatiebijeenkomst plaats voor alle belangstellenden. Belanghebbenden konden in de periode van ter inzage ook hun zienswijze kenbaar maken. In totaal werden er 30 zienswijzen ingediend, waarvan 1 door meerdere personen ondertekend.

Het vaststellen van het bestemmingsplan De Statie staat op de agenda van de gemeenteraad van donderdag 18 december 2008. Voorafgaand aan deze besluitvormende vergadering behandelt de raadscommissie Ruimte het voorstel in haar vergadering van maandag 8 december 2008.

Extra informatieavond
Om degene die een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het bestemmingsplan De Statie en alle andere belanghebbenden cq. belangstellenden, extra te informeren vindt op dinsdag 2 december 2008 een informatiebijeenkomst plaats in de centrale hal van het stadhuis te Hulst.

Deze bijeenkomst vangt aan om 19.30 uur. Naast een algemeen informatief gedeelte, is er de gelegenheid om per deelgebied gericht informatie in te winnen.
De bijeenkomst heeft een openbaar karakter. De bewoners en gebruikers van de panden in het plangebied De Statie hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst. Zij die aanwezig wensen te zijn worden gevraagd zich op voorhand aan te melden. Dit kan middels de antwoordstrook zoals gevoegd bij de uitnodigingen dan wel telefonisch op tel. 0114-389250, voor belangstellenden die geen persoonlijke uitnodiging ontvingen.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl