Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ferry Biedermann geeft lezing over politiek in Libanon

27 nov 2008 | Wat is de politieke situatie in Libanon nu? Wat betekenen de buurlanden Israel en Syrië voor Libanon? En wat zijn de vooruitzichten van de Libanese verkiezingen volgend jaar?

In zijn lezing `Libanon: nog steeds een tikkende tijdbom in het Midden-Oosten?' ontrafelt en verklaart Ferry Biedermann de politieke situatie van Libanon.

Ferry Biedermann (1963) is sedert mei 2005 correspondent in Beiroet van de Volkskrant en The Financial Times. Hij was er bij in juli 2006 toen Israel en de fundamentalistische Libanese sji'itische Hezbollah-beweging elkaar bevochten en hij verzorgde reportages over die strijd vanuit Beiroet en Zuid-Libanon. Biedermann was één van de eersten die de aanvankelijk smeulende spanningen tussen Hezbollah en de Libanese regering signaleerde, voordat deze tot een uitbarsting kwamen in de gewapende confrontatie van mei 2008.

De lezing wordt georganiseerd door de directie Noord-Afrika en Midden-Oosten van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het kader van een reeks lezingen en debatten. In deze lezing zal Ferry Biedermann zijn visie geven op de actuele ontwikkelingen van Libanon en een blik op de toekomst werpen.

Datum: dinsdag 9 december
Locatie: La Bonbonnière, Achter de Comedie 1, Maastricht . Tijd: 20.00 tot 21.30 uur (zaal open 19.30 uur), met aansluitend een borrel
Toegang: gratis
Voertaal: Nederlands

Aanmelden is verplicht en kan vóór 8 december via dam@minbuza.nl onder vermelding van `lezing 9 december'

Meer informatie over deze lezingencyclus op www.minbuza.nl/lezingen.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl