Vlaamse Overheid

en een betere gezondheid

Stilte en rust: hefbomen voor meer welzijn en een betere gezondheid

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

donderdag 27 november 2008

Vandaag, 27 november, organiseert Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere, in Bornem de conferentie "Stilte en rust voor gezondheid en welzijn". De organisatie loopt in samenwerking met het Centrum Waerbeke en de Vlaamse Landmaatschappij.

Minister Vanackere wil met deze dag duidelijk maken dat hij in zijn beleidsdomeinen de elementen stilte en rust als hefboom wil inzetten om tot betere resultaten te komen. Het wordt een inspiratie- en exploratiedag waarop een uitgelezen groep van een 120-tal verantwoordelijken, initiatiefnemers en professionele bemiddelaars uit diverse sectoren nadenken over hoe een goede stilte- en rustwerking het welzijn en de gezondheid van de bevolking kan ten goede komen.

Het is de ambitie van minister Vanackere om het thema stilte en rust structureel te verbinden met het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Hiervoor kan al voortgebouwd worden op de inzichten en ervaringen rond stilte- en rustwerking binnen de beleidsdomeinen Leefmilieu, Cultuur en Plattelandsbeleid. Voor de inhoudelijke en praktische uitwerking van de conferentie deed de minister een beroep op Centrum Waerbeke, een organisatie die al jaren in binnen- en buitenland actief is als inspiratie-, expertise- en impulscentrum rond stilte als leefkwaliteit.

Minister Vanackere zal onmiddellijk na de conferentie de bruikbare ideeën en aanbevelingen evalueren en nagaan in hoeverre deze binnen het gezondheids- en welzijnsbeleid kunnen toegepast worden.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Mevr. Nancy Ramael, Communicatiemedewerker Tel: 02 552 64 43
GSM: 0499 60 16 30
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be