Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Speeltuinmoeders en -vaders krijgen certificaat

27 november 2008
Op 27 november kregen ouders die actief zijn in een aantal speeltuinen in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer uit handen van wethouder Tys de Ruijter een certificaat ter afsluiting van hun training. In totaal 80 ouders, zowel moeders als vaders, waren het afgelopen half jaar actief in speeltuinen van het stadsdeel. Zij hielden toezicht op het speelgedrag van kinderen.
De ouders hebben het afgelopen half jaar een zevental trainingen gevolgd. Trainingen over bijvoorbeeld opvoedvaardigheden, het stimuleren van kinderen en over samenwerken. Ook werden tijdens de trainingen onderling veel tips en trucs uitgewisseld over het begeleiden van de kinderen in de speeltuinen.
speeltuinmoedersi.jpg (106 Kb)
De `speeltuinmoeders' is oorspronkelijk een initiatief van moeders zelf, die vonden dat de kleine kinderen bij het spelen last hadden van de grotere kinderen. Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer zorgde voor de opleiding voor de speeltuinmoeders. Dit derde jaar waren 60 moeders en 30 vaders actief in de speeltuinen op andere plekken in het stadsdeel.