Ingezonden persbericht


Nieuw maandelijks gezondheidsprogramma op CNN International Vital Signs

Donderdag 27 november om 19.30 uur

CNN International start op 27 november met het nieuwe programma 'Vital Signs', een maandelijks programma over gezondheid dat gepresenteerd wordt door CNN's medisch correspondent en neurochirurg Dr. Sanjay Gupta.

Iedere maand reist Dr. Gupta naar verschillende plaatsen in de wereld op zoek naar belangrijke medische doorbraken, naar het geheim achter langer leven en naar oplossingen voor medische raadsels.

In de eerste aflevering verdiept hij zich in tuberculose, een van 's werelds meest opportunistische en gemakkelijk overdraagbare ziektes. Dr. Gupta doet verslag vanuit Lima, Peru, een plek die verrassenderwijs een successtory is geworden in het gevecht tegen medicijn resistente tuberculose. Gupta brengt tijd door met lokale artsen, gezondheidsfunctionarissen en patiënten en bespreekt de gezamenlijke inspanningen bij de behandeling van de ziekte.

Of het nu gaat om het verduidelijken van medisch jargon of het beantwoorden van kijkersvragen,'Vital Signs' probeert kijkers bij het programma te betrekken door uitvoerige en baanbrekende reportages te brengen op televisie, maar ook online en via mobiele platforms.

Op www.cnn.com/vitalsigns staat alle informatie over het programma en links naar gezondheidsonderwerpen en de medische industrie. Bezoekers kunnen ook op de site discussiëren over medische vraagstukken en hun iReports insturen.

Terugkerende rubrieken in Vital Signs zijn 'Doc Talk','Medical Myth Busters' en On the Frontlines'.

'Vital Signs' wordt iedere 4e donderdag van de maand uitgezonden en duurt een half uur. De eerste aflevering wordt uitgezonden op:

Donderdag 27 november om 15.00 uur en 19.30 uur

Zaterdag 29 november om 9.00 uur en 19.30 uur

Zondag 30 november om 09.30 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht