Gemeente De Bilt


Gemeentelijke financiën De Bilt op koers

De gemeenteraad bespreekt op donderdag 27 november aanstaande de Najaarsnota 2008. De Najaarsnota is het tweede peilmoment in het lopende begrotingsjaar. In de Najaarsnota staat de situatie beschreven ten opzichte van de oorspronkelijke begroting na acht maanden in het lopende begrotingsjaar. Het stuk laat zien dat de gemeente goed op weg is in haar missie om de eigen financiële huishouding op orde te krijgen en te houden.

In de Najaarsnota informeert het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad over de uitvoering van het voorgenomen beleid uit de Begroting 2008. Dit gebeurt aan de hand van door de raad vastgestelde programma's. Tevens geeft de Najaarsnota inzicht in de financiële ontwikkelingen.

Positief

De Najaarsnota laat een positief resultaat zien, in lijn met de Voorjaarsnota 2008, die eerder dit jaar door de gemeenteraad is vastgesteld. Het resultaat van de Najaarsnota is een indicatie van het rekeningresultaat, want hij is opgesteld op twee derde van de rit. Het college verwacht ook dit jaar met een voordelig resultaat af te sluiten.

Jaarrekening begin 2009

De jaarrekening van 2008 bevat het definitieve eindresultaat van het begrotingsjaar 2008. Deze wordt opgesteld na afsluiting van het begrotingsjaar en verschijnt begin 2009.

De Bilt, 11 november 2008