Ingezonden persbericht


Persbericht

20 november 2008

Debat Jan Wolkers en de natuur, met medewerking van Dirk Houtgraaf, in Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

In het kader van de tentoonstelling Jan Wolkers, t/m 15 februari 2009 te zien in Stedelijk Museum De Lakenhal, organiseert het museum op donderdag 27 november een debatavond over het thema Jan Wolkers en de natuur. Het debat vindt plaats met medewerking van Dirk Houtgraaf, voormalig directeur Publiek van Naturalis en zowel bioloog als strategisch marketeer. Edwin Jacobs, directeur Lakenhal, is gastheer en moderator en het publiek is van harte uitgenodigd mee te debatteren.

De toegang is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

Jan Wolkers was behalve een veelzijdig kunstenaar ook een levensgenieter met een brede belangstelling voor allerlei onderwerpen. De Lakenhal organiseert daarom een reeks debatten rond verschillende thema's, met als tweede aflevering Jan Wolkers en de natuur. Zelf was Wolkers een natuurliefhebber in hart en nieren. Zoals Maarten van Rossum het op de opening verwoordde: "als die vervelende hoofdonderwijzer er niet was geweest, dan was Jan naar mijn overtuiging bioloog geworden".

Dirk Houtgraaf zal, in een korte inleiding op het debat, Wolkers' werk positioneren tussen andere biologen, natuurliefhebbers en verhalenvertellers en een verband leggen tussen zijn liefde voor de natuur en zijn beeldende kunst.

Het debat vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur, in de 'lounge' bibliotheek die is ingericht in de 17de-eeuwse museumzaal op de 1ste verdieping. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur en de tentoonstelling en museumwinkel zijn geopend tot 22.00 uur. In de oud-Hollandse keuken kan ook de documentaire Oceaan van hoop, waarin Wolkers vertelt over zijn oorlogsjaren in Leiden, bekeken worden.

Noot voor de redactie,