Gemeente Tilburg

Tilburg ontvangt ¤ 2,3 miljoen voor verkeersprojecten

Acht gemeenten in Midden-Brabant en provincie akkoord over subsidie De gemeente Tilburg ontvangt 2,3 miljoen euro subsidie van de provincie voor in totaal zeventien verkeersprojecten. Acht gemeenten in Midden-Brabant en de provincie, verenigd in de GGA Midden-Brabant (Gebiedsgerichte Aanpak Midden-Brabant), zijn akkoord gegaan met de subsidieverstrekking. Enkele in het oog springende Tilburgse projecten zijn de realisering van de Sternetroute door de Oerlesestraat, de reconstructie van de Schouwburgring en de aanpak van de verkeerssituatie in de Moerse Dreef. Fietsprojecten
Verder is de subsidie voor het bevorderen van het fietsverkeer grotendeels aan Tilburg toegewezen. Voor het toepassen van een fietsbewegwijzeringssysteem en de aanleg van een verbeterde toegang van de fietsenkelder Kattenrug krijgt Tilburg ¤ 342.000 extra subsidie. Bovendien krijgen alle acht de gemeenten de beschikking over "Heklucht", een design fietsenrek met ingebouwde fietspomp.
Johan van de Hout, wethouder verkeer en vervoer: "Van alle regionale verkeersprojecten kan worden gesteld dat Tilburg goede projecten heeft ingediend. Ze zijn namelijk allemaal zonder uitzondering gehonoreerd."
Subsidieverdeling
De GGA Midden-Brabant (Gebiedsgerichte Aanpak Midden-Brabant) staat voor de samenwerking op het gebied van verkeer en vervoer tussen de acht gemeenten in Midden- Brabant en de provincie Noord-Brabant. Hieraan nemen de gemeenten Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk deel. Ook Rijkswaterstaat en de politie maken onderdeel uit van het samenwerkingsverband. De regio Midden-Brabant stelt jaarlijks een uitvoeringsprogramma vast waarin projecten worden opgenomen die bijdragen aan de oplossing van vooral regionale verkeer- en vervoersproblemen. Voor 2009 geeft de provincie Noord-Brabant de regio een subsidie van bijna 4.9 miljoen euro. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen moeten projecten een extra impuls geven aan de bevordering van de luchtkwaliteit en het fietsgebruik. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.

---
Voor meer informatie
Imre van der Meulen, communicatieadviseur, telefoon 013-542 88 05 David Chapman, woordvoerder, telefoon 013-542 99 52.