Provincie Utrecht

Utrecht ontvangt in de Jaarbeurs het Multimedia Event

18-11-2008 -

De Utrechtse Jaarbeurs is op 28 november het decor voor de opening van het grootste multimedia evenement in de Benelux. Dit Multimedia Event Utrecht wordt met medewerking van de provincie georganiseerd en belooft een regelrecht walhalla te worden voor gamers, gadgetfreaks en computerfanaten. De beurs zal ongeveer 80.000 bezoekers trekken uit binnen- en buitenland.

De provincie Utrecht zet met de realisatie van deze beurs opnieuw een belangrijke mijlpaal als epicentrum van de Nederlandse multimediasector. Na de Gameplay, een Utrechtse gaming opleiding, de Utrechtse Game Dagen, het Upgear Gaming Platform en de lancering in Utrecht van de nieuwe X-Box 360 is er dan nu het Utrechtse Multimedia Event. De beurs is een coproductie tussen de HCC! Dagen, Carrièredagen/Automatiseringsgids, De Gameplay en Hardware informatiedagen. Behalve dat bezoekers op de beursvloer terecht kunnen voor de meest recente trends en producten op het gebied van multimedia wordt ook veel informatie aangeboden over nieuwe banen op de arbeidsmarkt.

Het Multimedia Event Utrecht wordt op 28 november geopend door burgemeester Wolfsen van de gemeente Utrecht. Het driedaagse evenement duurt tot en met 30 november. De provincie Utrecht draagt 25.000 euro bij aan de organisatie van deze beurs.

Meer informatie: Kato Marijs, telefoon 030 258 3196