Jubileumconferentie Stichting Dyslexie Nederland

24/11/2008 10:10

Balans

De Stichting Dyslexie Nederland viert op 28 november 2008 haar 25 jarig jubileum met een conferentie die helemaal in het teken staat van de aanstaande vergoedingsregeling.

Per 1 januari 2009 zal de diagnose en behandeling van dyslexie een plaats krijgen in de gezondheidszorg. Dat is een doorbraak die het waard is gevierd te worden. Niet langer zullen kinderen met dyslexie uitsluitend afhankelijk zijn van particuliere hulpverlening.

De Stichting Dyslexie Nederland (SDN) is een stichting waarin wetenschappers zich hebben verenigd om de meest recente kennis ter beschikking te stellen van de praktijk. Bij de huidige ontwikkelingen neemt de behoefte aan heldere en wetenschappelijk verantwoorde informatie toe. Op de conferentie zal de nieuwe brochure van de SDN gepresenteerd worden waarin richtlijnen voor de praktijk zijn opgenomen. Tevens ontvangen de 600 behandelaars een overzicht van de instrumenten die volgens wetenschappelijke normen beschikbaar zijn voor kwalitatief goede diagnostiek en behandeling.

Parallel aan deze bijeenkomst in het Business Centrum in Nieuwegein organiseren oudervereniging Balans en CED-groep de eerste jeugdconferentie dyslexie.

Tweehonderd jongeren zullen met elkaar discussiëren over wat zij een goede aanpak van dyslexie vinden. De Jeugdconferentie is een initiatief van oudervereniging Balans www.balansdigitaal.nl en CEDgroep www.cedgroep.nl

De tweehonderd ouders van deze jongeren hebben in de middag een eigen programma waarin voorlichting wordt gegeven over de signalering en aanpak van leesproblemen en dyslexie op school, de behandeling van dyslexie in de zorg en de ondersteuning van kinderen met dyslexie met ICT hulpmiddelen.

De conferenties hebben tweemaal een gezamenlijk programmapunt.

Het bestuur van de Stichting Dyslexie Nederland wordt gevormd door: Dr. R. Kleijnen,(voorzitter) prof .dr. A. Bosman, dr. P. de Jong, Mw. K. Henneman, dhr. J. Pasman, Mw. A. Paternotte, prof. dr. A. Ruijssenaars, dr. A. Struiksma, prof. dr. K.P. van den Bos, prof. dr. L. Verhoeven en prof. dr. F. Wijnen.

www.stichtingdyslexienederland.nl





http://www.stichtingdyslexienederland.nl/

http://www.balansdigitaal.nl