Gemeente Veere


Bezoek de energiemarkt

Vrijdag 28 november van 17.00 tot 21.00 uur.

Speciaal voor Zeeland organiseert ZMF, multi-utility company DELTA N.V. en Milieu Educatie Centrum de Bevelanden een energiemarkt op vrijdag 28 november in Kamperland (17.00 - 21.00 uur - vrije inloop) in de Studio van ZeelandNet, waar huishoudens gratis advies krijgen hoe zij hun huis klimaatbestendig kunnen maken en energie en geld kunnen besparen. Iedereen is welkom, voor kinderen is er speciaal programma, en voor wie zich aanmeldt voor klimaatstraatfeest, is er een extra presentje; een energiebox te waarde van 75 euro!

Mijn vrije vrijdagavond inleveren voor een saaie energiebesparingsmarkt? Laat dat saai er maar af, het wordt een gezellige avond met een interessant programma met energieadvies van Sjaak Vogel, bekend van DELTA magazine en onze Zeeuwse weerman Jos Broeke. Er is voor ieder wat wils. Voor eten wordt gezorgd en de acrobatische energiepieten komen ook nog even langs. U kunt uw kinderen dus gewoon meenemen. Want wie wil nu niet weten hoe je een autootje kan laten racen met behulp van zonnepanelen.

Dat energiebesparing goed is voor het klimaat, dat weten we wel, maar door de stijgende gas- en elektraprijzen wordt energiebesparing ook steeds zichtbaarder in ieders portemonnee. Besparen loont dus dubbel! De markt laat zien dat energie besparen helemaal geen geld hoeft te kosten. Integendeel, het kan zelfs geld opleveren. U kunt daar allerlei praktische besparingstips en gratis energieadviezen verwachten. Over bijvoorbeeld isolatie, de aanschaf van een energiezuinige ketel en over de subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van een zonnepanelen en -boilers. Het complete programma vindt u op www.DELTA.nl/klimaatstraatfeest en www.zmf.nl.

De aanleiding? 1 november is de ZMF gestart met de campagne `het Nationale Klimaatstraatfeest'. Heel Zeeland viert feest voor een beter klimaat. Honderden straten in Nederland gaan tussen november 2008 en april 2009 aan de slag om energie én geld te besparen. In Zeeland zijn inmiddels 18 straten actief. De 500 straten die de komende maanden de meeste energie besparen, krijgen op 16 mei 2009 allemaal een Klimaatstraatfeest cadeau! Als aanmoediging ontvangt ieder die zich die avond aanmeldt voor de campagne ontvangt een gratis energiebox met onder meer een led lamp, een sfeervolle spaarlamp, een standby killer en een douche coach.

De Zeeuwse energiebesparingsmarkt is mede mogelijk gemaakt door multi-utility company DELTA en is een van de activiteiten die georganiseerd wordt in kader van de Zeeuwse klimaatweek.