Gemeente Alkemade


Ondertekening contracten Wmo-zorgaanbieders in Leidse regio

28-11-2008

Donderdag 27 november hebben zeven Wmo-wethouders uit de Leidse regio (de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Alkemade en Jacobswoude) zorgcontracten ondertekend met vijftien aanbieders van zorg in het kader van de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De gemeenten hebben een gezamenlijke aanbesteding gedaan voor de zorg en vijftien zorgaanbieders hebben daar positief op gereageerd. De gemeenten gaan werken met een landelijk uniek concept, waarbij o.a. de voorkeur van de cliënt, de snelheid van het kunnen verlenen van hulp en de klanttevredenheidsscore, naast prijs, een belangrijke rol spelen.

Alle wethouders zijn enthousiast over het nieuwe concept en kijken uit naar de werking van het nieuwe systeem. Zij vertrouwen erop dat hierdoor hulp nog meer op tijd wordt geleverd, dat de kwaliteit en de tevredenheid van cliënten toeneemt cq het verschil erin zichtbaar wordt.

Alle betrokkenen zijn via een brief op de hoogte gebracht van de aanbesteding en de wijzigingen per 1 januari 2009.

De ondertekenende wethouders zijn:
Leiden: Mevrouw dr. G.M. Van den Berg
Leiderdorp: De heer J.J.F.M. Gardeniers
Oegstgeest:Mevrouw E. Van Oortmerssen- Schutte
Voorschoten: Mevrouw M. Kleijweg
Zoeterwoude: De heer J.W.M. Stuijt
Alkemade: De heer A.J.M. Van Velzen
Jacobswoude: Mevrouw D.H. Verhagen

De zorgaanbieders voor Kaag en Braassem zijn:

* Evean Zuid-Holland B.V.

* Florein Holding B.V.

* Nedzorg

* Stichting ActiVite Groot Rijnland

* Stichting Amstelring/OsiraGroep B.V.

* Stichting Mediomare

* Stichting Woon-Zorgcentra Wije en Woudwetering
* Zorgkracht v.o.f.

* Zorgorganisatie Zorg-Vuldig B.V.

Voorop staat dat de klanten op tijd goede kwaliteit huishoudelijke hulp blijven ontvangen tegen een aanvaardbare prijs. Voor elke klant met een indicatie voor hulp bij het huishouden vindt vanaf 1 januari 2009 een selectie uit deze aanbieders plaats. Klanttevredenheid, snelheid van leveren, persoonlijke voorkeur van de klant en prijs worden hierbij gewogen.

Voor veel klanten die nu al huishoudelijk hulp ontvangen, geldt dat met hun aanbieder een nieuw contract wordt gesloten. Deze groep kan in principe de huidige zorgaanbieder houden. Als de huidige zorgaanbieder niet meer meedoet, biedt de gemeente een andere zorgaanbieder aan. Deze klanten kunnen dan hun voorkeur uitspreken voor een van de tien aanbieders.

FRAME: HoofdMenu
FRAME: SubEnContent

Gemeentelogo, hoofdcategorieen en een aantal vaste items als zoeken, home, sitemap
Subnavigatie en Content