Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 27-11-2008

Tasjesdief aangehouden in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de
Visserstraat op aanwijzing van een portier van een horecazaak een 20-jarige uit Middelburg afkomstige tasjesdief aangehouden.

De portier had gezien dat de man op straat bezig was met het leegmaken van een tas. De man stopte diverse goederen uit de tas in zijn zakken. Agenten spraken daarop de door de portier bedoelde man aan. Hij gaf direct toe de tas in een café gestolen te hebben. Al snel meldde zich ook de benadeelde, een 23-jarige vrouw uit Breda. Zij vertelde dat de tas gestolen was nadat zij hem in een café op de bar had gezet. Zij herkende de tas en de goederen die de man daaruit had gehaald voor 100% terug als zijnde haar eigendom. Tijdens de arrestatie van de tasjesdief werd ook nog een andere 20-jarige Middelburger aangehouden omdat hij zich met de aanhouding van zijn plaatsgenoot bleef bemoeien en weigerde weg te gaan.

Bloemetje voor servicemonteur

BREDA: Een wijkagent van het team Tuinzigtlaan heeft vanmiddag een servicemonteur van een installatiebedrijf dat gevestigd is aan de Franse Akker in de bloemetjes gezet. Dankzij deze alerte monteur werd een ernstige storing aan een gaskachel van een gezin aan de
Hudonstraat snel ontdekt. Uit het apparaat kwam vermoedelijk het gevaarlijke koolmonoxide vrij.

Een servicemonteur meldde gisteren aan de wooncoöperatie dat hij dinsdag gewerkt had aan de geiser in een woning van een gezin aan de Hudsonstraat. Hij kreeg die avond zware hoofdpijn. Na een gesprek met collega's besloot hij alarm te slaan omdat hij dacht aan een mogelijke storing van de gaskachel. Hij vermoedde namelijk dat hij teveel onvolledig verbrande gassen en / of koolmonoxide had ingeademd. Naar aanleiding van deze melding zijn brandweer en de wijkagent ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek dat een van de bewoners omdat ze het zo koud hadden, een gaskachel, zonder venster, 2e hands gekocht had. Hij had de kachel zelf gemonteerd. Volgens de wijkagent was er een gevaarlijke situatie ontstaan als bij het uitgaan van de vlam; (butaan) gas of niet volledig verbrande stoffen de woning ingestroomd waren. De alerte monteur die ook ter plaatse kwam koppelde direct de gevaarlijke kachel af, zodat er geen gevaar meer bestond voor de bewoners. Als dank voor zijn alerte optreden ging de wijkagent bij zijn bedrijf vanmiddag een bloemetje brengen.

Joint, cocaïne en traangas in auto van 27-jarige Bredanaar

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.20 uur op de Ernst Casimirstraat een 27-jarige Bredanaar aangehouden nadat in zijn auto's drugs en een busje traangas was aangetroffen. De verdachte werd met zijn auto gecontroleerd omdat de verlichting van de kentekenplaat defect was. De dienders schenen met hun zaklamp in de auto en zagen een joint op de middenconsole liggen. Hierop werd op grond van de opiumwet een verder onderzoek ingesteld. Bij de verdachte werden vijf wikkels met cocaïne aangetroffen. Ook vond de politie in het voertuig een busje traangas. De verdachte kan een proces-verbaal op grond van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie tegemoet zien.

Knaap aangehouden na bedreiging met mes

BREDA: Een 18-jarige Bredanaar is gisterenmiddag bij een flat aan de Vaartbossen aangehouden omdat hij een 17-jarige bewoonster daar bedreigd zou hebben met een mes. Het slachtoffer had de politie gebeld nadat een jongeman haar bedreigd had met een vlindermes. Volgens de bewoonster maakte de verdachte deel uit van een groep jongeren die voor de flat stond en daar overlast veroorzaakte. Ze had hen een paar keer daarover aangesproken, hetgeen echter een grote mond en een bedreiging tot gevolg had. De politie kon de knaap arresteren op basis van de gegevens die de bewoonster verstrekt had. Het mes werd niet meer aangetroffen, de verdachte verklaarde dat hij het op een dak gegooid had. De jongeman is in verzekering gesteld.

Winkeldief steelt laptoptassen

BREDA: Gisterenmiddag is in een warenhuis aan de Karrestraat een 18-jarige Pool betrapt op winkeldiefstal. De man liep met twee laptoptassen t.w.v. 190 euro naar buiten zonder deze goederen af te rekenen. Hij werd daarbij betrapt door het personeel. De dief heeft een dagvaarding gekregen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-11-2008 16:01 | © Regio Midden en West Brabant |