Vlaamse Overheid

Antwerpen: gewijzigde timing

Wegwerkzaamheden op de Mechelsesteenweg in Antwerpen: gewijzigde timing

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 28 november 2008

Momenteel voert de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen asfalteringswerkzaamheden uit op de rijbaan van de Mechelsesteenweg (N1), meer bepaald in de zone tussen de Belgiëlei en de Gounodstraat. De voet- en fietspaden zijn al grotendeels heraangelegd.

Vanaf 18 november werd de rijbaan in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer. Die situatie geldt tot en met 3 december. Dat is het gevolg van enkele ingrepen die niet gepland waren en die aanvullend zullen worden uitgevoerd, zoals het bouwen van eilanden voor de toekomstige verlichting. De oorspronkelijke fasering (eerst stadinwaarts, gevolgd door staduitwaarts) en timing zijn daardoor noodzakelijk gewijzigd.

Er werd voor dit scenario gekozen omwille van de veiligheid, zowel die van de arbeiders als die van de weggebruikers. Met de winter voor de deur en de kerstwinkelperiode die er aankomt, is het wenselijk dat de werkzaamheden sneller afgerond zijn.

Voor fietsers en voetgangers blijft de doorgang verzekerd en ook de toegang voor bewoners met een garage blijft gewaarborgd.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Erika Decorte, communicatieverantwoordelijke, Agentschap Wegen en Verkeer
Tel: 03 224 69 11
Fax: 03 224 68 81
Email: wegen.antwerpen@vlaanderen.be