Dienstenbond CNV

Nieuws

28 november 2008

Onderhandelingsresultaat `tussen cao' ABN AMRO

Gisteren, 27 november 2008, heeft CNV Dienstenbond en andere vakorganisaties een onderhandelingsresultaat met ABN AMRO bereikt over een `tussen CAO'. In deze opnieuw onzekere en moeilijke tijden is rechtszekerheid over de zowel de CAO als Employability-CAO voor alle medewerkers van groot belang. Er ligt nu dan ook een resultaat hierover om de CAO's te verlengen tot 1 maart 2010 en alle salarissen en -schalen per 1 januari 2009 met 3,5% structureel te verhogen. Als bijlage treft u het overzicht aan van de
onderhandelingsresultaatpunten aan. Aan u het woord!

Alles mee naar ABN AMRO II
Om de separatie van RBS en ABN AMRO medio 2009 mogelijk te maken kan het nodig zijn om een nieuwe NV op te richten, deze zal waarschijnlijk ` ABN AMRO II' genoemd worden.
Al het ABN AMRO personeel en werk dat eerst over zou gaan naar Fortis, wordt dan in dit bedrijf ondergebracht. Nadat dit gebeurd is kan RBS de `oude' ABN AMRO Bank NV omdopen met een nieuwe naam en gelijktijdig alle vergunningen behouden. Als werknemer merkt u hier in principe niets van.

Wie wel, wie niet?
Deze `tussen CAO' is van toepassing op alle medewerkers die een contract met ABN AMRO Bank NV hebben. Dat zijn dus óók alle RBS gealloceerden, maar niet de collega's in dienst van NEWBank en ABN AMRO Hypothekengroep (AAHG).

Bij AAHG praten we op 3 december as. informeel over de eigen CAO vanaf
1 januari 2009. Mogelijk is het ook bij AAHG een verstandig idee om een `tussen CAO' af te sluiten. Hier zal rechtstreeks met de leden verder over worden gesproken.

In het geval van NEWBank zal eerst duidelijk moeten zijn of de verkoop aan Deutsche Bank wel of niet doorgaat. Zo ja, dan hebben we al afspraken gemaakt over het in eerste instantie volgen van de Algemene Banken CAO en verder overleg met de vakbonden. Zo nee, dan zal er met ABN AMRO over terugkeer moeten worden gesproken en dus ook over het weer meenemen van de CAO, personeels- en pensioenregelingen. CNV Dienstenbond houdt zeker vinger aan de pols en probeert snel zekerheid te krijgen.

CNV Dienstenbond waakt over uw belangen!
Ook het komende jaar zal het niet rustig worden binnen ABN AMRO. De integratie met Fortis, de separatie van RBS, wel of geen verkoop van NEWBank; alle ontwikkelingen brengen onzekerheid en gevolgen voor het personeel.
Meer leden = meer invloed = beter resultaat
Het is een open deur, maar het zal helder zijn dat CNV Dienstenbond meer voor de medewerkers bij de verschillende ABN AMRO onderdelen kan betekenen, naarmate het aantal leden groter is. Maak daarom uw ongeorganiseerde collega vandaag nog lid van CNV Dienstenbond. Surf voor direct online aanmelden naar: www.cnvdienstenbond.nl. Wij verzoeken u deze info te kopiëren en aan uw geïnteresseerde collega te geven en wijs hem of haar op het lidmaatschap. U kunt ook zich melden om kaderlid te worden (meer informatie hierover is verkrijgbaar via secretariaat op telefoonnummer 023-5670685).

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ahmed Kansouh:
023-5651052 of a.kansouh@remove-this.cnvdibo.nl.